Illegaal hotel op Wallen gesloten: boete 61.500 euro

Tijdens een controle in een groot pand op de Oudezijds Voorburgwal is dinsdag een illegaal hotel ontdekt. In totaal werden in zeven woonruimtes 22 slaapplekken aangetroffen.

Het Parool
null Beeld Google Streetview
Beeld Google Streetview

Het pand is voor tenminste drie maanden gesloten. In totaal is voor 61.500 euro aan boetes opgelegd aan de pandeigenaar(s) voor de illegale woningonttrekking door samenvoeging, gebruik als kantoorruimte en illegale vakantieverhuur.

Er werden in het pand zeven woonruimten met in totaal 22 slaapplaatsen aangetroffen, terwijl in het pand acht woningen en een bedrijfsruimte op de begane grond hadden moeten zitten.

Samengevoegd
Bij de onaangekondigde controle, die de gemeente dinsdag in samenwerking met brandweer en politie in het pand uitvoerde, bleek dat twee woningen zonder vergunning samengevoegd waren. Tevens was een appartement illegaal tot kantoorruimte verbouwd.

In één appartement werden vijf personen aangetroffen. Drie daarvan verklaarden toerist te zijn en daar een matras te huren voor tien euro per nacht. De twee anderen verklaarden daar te zitten via een vriend.

Instortingsgevaar
Het pand was volgens de rapportage van de brandweer in slechte staat. Zo zouden de plafonds van de doucheruimtes deels zijn weggerot, waren er balkons aangebouwd waar tevens gaten in de vloeren zaten, en was er sprake van instortingsgevaar.

Daarbovenop constateerde de brandweer dat het logiespand brandonveilig was. In het pand waren geen rookmelders aangebracht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden