Ikea in Zuidoost zit niet te wachten op massaal verstoppertje spelen

Lijkt het jou niet fantastisch om je te verstoppen in één van de BILLY-kasten of onder een MALM-bed in het grote Zweedse warenhuis? Als het aan de bedenkers van het Facebookevenement 'Verstoppertje in Ikea Amsterdam' ligt, gaat de droom van veel mensen in vervulling. Ikea is niet blij.

Tip: de hartjeslampen zijn niet écht een goede plek om te verstoppen. Beeld anp
Tip: de hartjeslampen zijn niet écht een goede plek om te verstoppen.Beeld anp

3.978 mensen staan al op aanwezig bij het Facebook-evenement dat op 3 april plaatsvindt, en dat aantal stijgt met de minuut. Ook Jody Bernal is erbij. Soortgelijke acties zijn gaande bij de Ikea's in Eindhoven, Breda en Utrecht.

Geluk
De organisatie van het evenement, De Algemeen Nut Beogende Instelling, 'wil het liefst dat zoveel mogelijk mensen gelukkig zijn'. 'Een vreedzaam spelletje zoals verstoppertje spelen, zal zorgen voor meer gelukkige mensen. Iets waar we in Nederland behoefte aan hebben in tijden van hebzucht, mondiale conflicten en bezettingen van de UvA', schrijft de organisatie in een persbericht.

Suzanne Bouten, woordvoeder van Ikea Nederland, vertelt dat ze één keer aan een soortgelijke actie mee hebben gedaan. 'Dat was voor Elise Hoppe die op haar bucket list had staan dat ze graag een keer verstoppertje wilde spelen in de Ikea. Dat hebben wij toen voor haar mogelijk gemaakt.'

Enthousiasme
Maar het Zweedse bedrijf wil het bij die ene keer houden. 'We vinden het leuk dat mensen zo enthousiast zijn, maar ze denken niet na over wat daarbij komt kijken. Wij kunnen de veiligheid van deze duizenden mensen niet waarborgen.' Het Zweedse bedrijf gaat contact opnemen met de bedenkers van het evenement.

De organisatie wil het echter wel door laten gaan. Ze pakken het anders aan dan in Eindhoven en Breda. 'Ons plan is wel uitvoerbaar, omdat wij ons braaf aan de regels van maatschappelijke betamelijkheid zullen houden. Daarnaast zullen wij in de spelvoorwaarden benadrukken dat iedere deelnemer ten minste één artikel moet aanschaffen. Dit zullen we controleren, dus mijn advies, waarachter zelfs Fred Teeven zich zal scharen: bewaar je bonnetje!'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden