Aangeboden door: Dyson

Wat is dit?

'Aangeboden door: ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

’Ik zou geen andere manier van stofzuigen meer willen.’

Opruimen en schoonmaken nog steeds het domein van de vrouw? Niet volgens voormalig K1-kampioen Remy Bonjasky. In de campagne Mannen Manieren van Dyson laat de kickbokser zien hoe hij zijn huishouden bestiert.

Ook een van de stoerste en sterkste mannen van Nederland draagt zijn steentje bij in het huishouden. Met een 2-jarige peuter in huis die ‘altijd alles op een andere plek legt’ moet je wel, vindt kickbokser en trainer Remy Bonjasky. Welk deel hij precies voor zijn rekening neemt? ‘Ik ruim de speelhoek op, zet de container buiten, breng de was naar beneden en zorg dat de prijzenkast stofvrij is. Daarnaast vind ik het fijn om het gras te maaien, even mijn gedachten op nul.’

Stofzuigen doet Remy ook zo’n twee keer per week, evenals zijn vrouw. Maar dat is een klusje waar hij tegenwoordig met zijn snoerloze stofzuiger nauwelijks nog over nadenkt. Remy kan zich zijn oude stofzuigers nog wel herinneren. Die waren zwaar, moesten de trap opgesleept worden, vielen snel op z’n kant en er was altijd gedoe met snoeren en stekkers. Een paar jaar geleden stapten hij en Renate daarom over op de snoerloze stofzuiger van Dyson. ‘De Dyson V11 is snel bij de hand, is licht en wendbaar’, zegt Remy tevreden. ‘Daarnaast heeft hij een hoge zuigkracht.’ En dat klopt inderdaad, de Dyson V11 Absolute heeft de hoogste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers die er zijn*. Daarbij beschikt hij over een krachtige batterij en drie handige reinigingsstanden, zodat hij met gemak alle soorten oppervlakken en vuil aan kan. Remy is overtuigd: ’Ik zou geen andere manier van stofzuigen meer willen.’

Remy Bonjasky Beeld Dyson

Remy haalt nú veel plezier uit het opruimen van het huis, zegt hij, maar dat is niet altijd zo geweest. ‘Toen ik klein was zag ik het nut niet in van schoonmaken, hoewel mijn moeder me er dagelijks op attendeerde. Nu ik zelf een gezin heb, begrijp ik haar eindelijk en doe ik hetzelfde wat zij vroeger deed.’ Als vader spoort hij zijn vier kinderen dan ook aan om hun handen te laten wapperen. ‘De kinderen helpen na het eten met de tafel afruimen en dat vinden ze geen probleem. Daarnaast ruimen ze hun kamer netjes op.’ Met zijn vrouw Renate vormt hij in het huishouden een ‘een heel goed team’. Misschien dat er alleen af en toe een lichte irritatie is over een scheef teruggelegd zeefje in de gootsteen, die moet gewoon recht liggen vindt Remy. ‘In mijn ogen hebben alle spullen zo hun eigen plekje’, zegt hij met een knipoog.

Remy Bonjasky lijkt met zijn hulp in huis misschien een uitzondering, maar dat is hij niet. Dyson liet onderzoek doen naar de rolverdeling in huishoudens en daaruit blijkt dat er net zoveel mannen als vrouwen zijn die ‘ten allen tijde een schoon en opgeruimd huis willen’. En dat is niet alleen een stille wens van de mannen, ze steken daadwerkelijk de handen uit de mouwen. Van de ondervraagde mannen stofzuigt 37 procent twee tot drie keer per week, dit tegenover 42 procent van de vrouwen.

Het geheim van een opgeruimd huis is volgens Bonjasky hetzelfde van een overwinning in de ring: ‘Altijd erbij blijven en niet laten verslonzen.’ Of hij zijn huishoudelijk taken wel kan rijmen met het stoere imago van een bokser, vindt hij een onzinnige vraag. Oké, hij is in veel dingen ‘best ouderwets’, zegt hij zelf, maar ‘net als bij kickboksen hebben vrouwen ook een stukje ingepikt in deze ‘mannenwereld’ en zo moet dit andersom ook bij het schoonmaken.’ 

Bonjasky is trouwens niet de enige man met een mening over het huishouden. Ook chefkok Nigel van der Horst en profvoetballer Evgeniy Levchenko hebben zo hun ‘Mannen Manieren’ om hun huis strak te houden.

Zin om aan de slag te gaan en wil je meer weten over de Dyson V11? Klik hier

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden