Ik wil niet stemmen op...

THEODOR HOLMAN

Ik wil niet stemmen op het CDA. Christendemocratie is niets. Ik ga niet op een partij stemmen waarvan de leiders in sprookjes geloven. Ik zou zelfs niet op het CDA stemmen als Joop Wijn premier kon worden, terwijl ik dat toch een aardige, normale politicus vond.

De ChristenUnie en de SGP. Ik hou niet van God. Ik vind God een schurk en dus deugt zijn politiek ook niet.

De PvdA. Dat lijkt me logisch. De reden dat ik niet op de PvdA ga stemmen, is de PvdA. Ze lijden daar aan het omgekeerde koning Midas-complex: alles wat ze aanraken, verandert niet in goud, maar is fout. Waarom niet Plasterk of Timmermans op één, maar Cohen? En zo kan ik wel doorgaan.

De VVD. Het blijft dixieland met een valse tuba, driedelig grijs, hockey, 'Vermeer is toch echt beter dan Pollock', golf, een beetje de partij van neuken met het licht uit, want dat is spannender, en dan wakker worden met 'hartstikke leuk, joh' en Erica Terpstra.

D66. Pechtold is op z'n best een pratende Ikeacatalogus en op z'n slechtst het Ikea-Billy-boekenkastje: niets past meteen, het is eigenlijk geperst karton en als het kastje eindelijk klaar is, buigen de planken onder het gewicht van de boeken.

De PVV. Te links. Kloppen trouwens de geruchten dat Jeroen Pauw en Fleur Agema in hun vrije tijd staatssecretaris en adjudantje spelen?

De SP. Dat is echt socialisme-folklore uit het Openluchtmuseum. Die moet je daar laten ter bezichtiging en bestudering en je moet niet net doen alsof die folklore nog werkt. Knuffelbeerke Roemer lijkt me een leuke suppoost van het museum: als-ie een goed humeur heeft, zet-ie voor jou een knopje om en gaan allemaal rode lampjes branden.

GroenLinks. Ik word er doodmoe van. Alle bekakte redeneringen van Femke gaan aldus: 'Een trekschuit is beter dan de trein, want hij is minder belastend voor het milieu ('hoi duurzaam!). Je hebt dan ook minder geluidsoverlast, hij is beter voor de geestelijke rust en kinderen vinden het paard ook leuk. Dus is dat alles goed voor het bruto nationaal geluk en dat je minder snel gaat, tja, dat is bijzaak.'
De PvdD. Ik ga niet stemmen op een zevendedagsadventiste, zoals Thieme. Zevendedagsadventisten verbieden het homohuwelijk. (Zie verder CDA, ChristenUnie, SGP).

Trots. Ben ik niet (van).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden