Column

Ik vond Harvey Weinstein een zeer geschikte kerel

Theodor Holman
Theodor Holman Beeld Wolff
Theodor HolmanBeeld Wolff

Ook mij heeft Harvey Weinstein betast. Nou ja, hij heeft mijn hand beroerd. Die had ik namelijk uitgestoken.

Het was tien jaar geleden, in 2007.

In Park City, een stadje vlak bij Salt Lake City, werd het Sundance Filmfestival gehouden. Omdat daar de Amerikaanse versie van Interview in première ging met Sienna Miller en Steve Buscemi, hadden Gijs van de Westelaken van Column Producties en de Amerikaanse producent Bruce Weiss een premièreparty ge­organiseerd.

Was Katja Schuurman er niet ook? Of was zij al weg? Dat weet ik niet meer, in die week gingen we van party naar party, maar er waren wel bijna te veel andere mooie meisjes die een carrière in de film ambieerden en op de een of andere manier op ons feest terecht waren gekomen.

Op een gegeven moment stonden Gijs en ik op het balkon met Snoop Dog of Puff Daddy - die twee haal ik altijd door elkaar - en vroeg Snoop Puff ons, zeer beleefd, of wij er bezwaar tegen hadden als hij een joint opstak.

Wij legden hem uit dat wij uit Amsterdam kwamen waardoor er tussen hem, zijn veiligheidsmensen en ons een aangenaam gesprek plaatsvond, af en toe onder­broken door tientallen fans die hem opeens herkenden en bijkans hysterisch werden.

Opeens bereikte ons het bericht dat Harvey Weinstein op onze party was.

Vermoedelijk vanwege Sienna Miller, wier film Factory Girl hij net had geproduceerd. Harvey was toen al zeer beroemd. Wat kwam Harvey doen? Indruk maken op Sienna, dachten wij.

Na het verplichte handje schudden wilde hij meteen zaken met ons doen. Hij wilde een bod op Interview uitbrengen en zei ­tegen Nick Stiliadis, onze sales agent, dat hij een getal van 'six figures' in zijn hoofd had. Waarop Nick tegen hem zei: "Are those ones or ­nines, ­Harvey?"

Die antwoordde daar niet op. Hij keek alleen naar Sienna die hij vervolgens meetroonde ('dwong') naar een ander feest.

Het zou mij dus niets verbazen als Sienna zich straks ook bij de vrouwen gaat scharen die Harvey misbruikt zou hebben.

Het vreemde is, ik vond die mijnheer Weinstein een zeer geschikte kerel, vooral omdat hij dacht dat Interview een ­Oscar zou krijgen. Als ik toen had moeten toekijken terwijl hij zich in de douche aan het aftrekken was, had ik dat onmiddellijk gedaan.

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief.

Reageren? t.holman@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden