Ik ben zo trots op wat we in Hamburg hebben bereikt

null Beeld Wolff
Beeld Wolff

Lief Dagboek. Hamburg. G20-top. Ik wil niet veel zeggen, maar ik denk dat we het kapitalisme een gevoelige slag hebben toegebracht.

We hebben echte auto's in de fik gestoken en het is ons zelfs gelukt om echte agenten te verwonden. Meer dan honderd. Dat zal die smerige kapitalistenvarkens leren. Wacht, telefoon.

(...)

Het was mijn vader, een walgelijke kapitalist, maar ik vind hem wel lief. Hij vroeg of ik geld genoeg had voor het hotel, en ik zei dat ik een creditcard had, en dat het verder wel goed zat. (Marriott Hamburg, vijf sterren).

Ik vertelde hem dat ik zo ongelooflijk trots ben op wat we hebben bereikt. We hebben kunnen laten zien dat de onderklasse in opstand komt tegen het allesvernietigende kapitalisme. We hebben de hebzucht een halt kunnen toeroepen. En dat heeft iedereen gehoord. Wacht, weer telefoon.

(...)

Het was wéér mijn vader. Hij vroeg of ik genoegen nam met 45 vierkante meter op de Herengracht. Ik zei natuurlijk nee. Want het was op de tweede verdieping. En ik wil een tuin! Ben trouwens verliefd op Ron. Een echte soldaat. Hij maakt onze bommen en heeft de hand weten te leggen op 53 ijzeren staven!

Ik heb een schitterende Palestijnse doek van hem gekregen. Ik vond voor hem in een oudeboekenboekwinkel het boek Der schwarze Mustang van Karl Marx. Hij leek er blij mee.

O, wacht, lief dagboek, vader belt weer.

(...)

Goed nieuws! Pappa heeft een parterreverdieping voor me gevonden met parkeerplaats op de Prinsengracht. Zestig vierkante meter, met tuin. Het ziet er op Funda kleiner uit dan het is. Ik kreeg mijn broertje Caesar ook nog aan de telefoon.

Hij vertelde dat het goed gaat met Igor, op wie hij vandaag heeft gereden en die hij naar onze manege heeft teruggebracht. Ik heb hem verteld over de strijd die we voeren. Het is een zuivere klassenstrijd. En het gaat ook over het milieu. Hier in Hamburg zijn we een revolutie begonnen. We moeten wel geweld gebruiken, want de wereld gaat anders kapot.

Dat rechtvaardigt ook onze strijd. Wij zijn domweg gedwongen verantwoordelijkheid nemen. We hebben het historische gelijk aan onze kant. Latere generaties zullen ons dankbaar zijn. Ook agenten moeten leren: het is geen geweld tegen hen, het is geweld tegen de corrupte staat, waarvan zij de fascistische soldaten zijn.

Nu ben ik moe. Even roomservice en Ron bellen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden