‘Ik ben een BN’er en wil iets goeds doen met dat coronavirus’

PlusTheodor Holman

‘Beste redactie van uw goed bekeken talkshow. Misschien vindt u het vreemd van mij een e-mail te ontvangen, maar de reden is de volgende. Ik ben een Bekende Nederlander en zou graag iets goeds willen doen met dat coronavirus. En met iets ‘goeds doen’ bedoel ik: gratis. Maar dan wel in uw programma.

Ik dacht aan het zingen van een lied, een stukje cabaret, en ook wil ik wel mijn positieve mening geven over wie u ook maar wilt (ik meen dat deze tijd behoefte heeft aan positiviteit).Ik vraag dit echt niet omdat ik zo graag op de buis wil. Ik vraag dit uit betrokkenheid.

En – en ik wil daar best eerlijk in zijn – omdat ik op het ogenblik geen werk heb. Door het coronavirus zijn wij verdreven door artsen en virologen, terwijl ik denk dat juist nu een enorme behoefte is aan ons, Bekende Nederlanders. Ik ben al bezig met een podcast, genaamd Successen van vroeger.

En ik maak ook vlogs. Ik bel dan andere Beroemde Nederlanders op en heb dan een gek gesprek. Erg leuk. En waardevol. Want je leert die Beroemde Nederlanders dan ook van een andere kant kennen en ik denk dat daar behoefte aan is. En vaak is het lachen.

Gisteren beeldbelde ik met Linda en die was net bezig haar haar te drogen… En toen hebben we nog een heel leuk gesprek gehad over de aantrekkelijkheid van Mark Rutte en dat we hem toch wel een soort Churchill vinden en toen Lin: ‘Ja en geen ‘Zeur lul!’ Als je dat ziet, je ligt echt slap.

Tevens ben ik ook maatschappelijk in de weer, zoals jullie kunnen zien in de link die ik hieronder meestuur. Ik heb een groot hart gemaakt en daarop gezet: “Dank jullie wel!” En dat ga ik binnenkort bij de ingang van het ziekenhuis leggen en de opbrengsten komen toe aan het ziekenhuis.

Uiteraard ben ik bereid mijn lied te zingen met als refrein: “Steun elkaar in dit land, geef elkander niet de hand” – een song met een knipoog maar ook met een serieuze ondertoon. Op het eind sta ik dan op het toneel met mijn kinderen. Een voorproefje (let op: embargo) zien jullie in mijn meegestuurde clip.

Ik schrijf dit niet om medelijden op te wekken, maar ik zie jullie als collega’s. En we moeten elkaar erdoorheen slepen.’

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief.

Reageren? t.holman@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden