PlusNet Open
IJssalon La La IJs
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: La La IJs.
Bij hun koffiezaak op de Kinkerstraat, Coffee Room, kregen eigenaren Maja Cesnovar (46) en Chris Huijser (43) vaak de vraag of ze geen ijs hadden.
"We wonen zelf ook in de Kinkerbuurt en merkten dat we hier met onze kinderen nergens even een lekker ijsje konden halen. Toen zijn we het zelf maar gaan doen," zegt Cesnovar.
La La IJs zit bijna om de hoek van Coffee Room, in de net vernieuwde Tollensstraat. Alles is biologisch bij La La IJs, zelfs de lepeltjes zijn van maiszetmeel in plaats van plastic. Cesnovar:"We vinden het belangrijk om het verhaal van het ijs overal in door te trekken; als het ijs biologisch moet zijn, dan moet alles er omheen dat ook zijn."
Het ijs wordt gemaakt door Michel Smit (33) in een culturele broedplaats in West. Hij brengt het vier keer per week langs. Hiervoor haalt hij melk bij een biologische boerderij en koopt hij vers fruit. Voordat Smit begon met ijs maken, was hij tien jaar lang kok bij onder andere Hotel de Goudfazant. Daar was hij al het liefst bezig met de patisserie en desserts.
Veganistisch
Naast de klassiekers als aardbeiensorbet en stracciatella, maakt Smit voor La La IJs smaken als appel-venkel, kardemom, karnemelk met kurkuma en lavendel en chocoladesorbet met stukjes sinaasappel.
Opvallend zijn de veganistische varianten; zo is er stracciatella van havermelk en wordt het chocolade-ijs met kokosmelk gemaakt. "De milkshakes kunnen we bereiden met havermelk of kokosmelk, ook dat kan zonder 'echte' melk," zegt Cesnovar.
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam
Tips? open@parool.nl
La La IJs
Tollensstraat 65F
06 48103306
facebook.com/lalaijsamsterdam