IJburg krijgt eigen pop-uprestaurant

Drie avonden lang krijg IJburg een eigen pop-uprestaurant. Acht thuiskoks van IJburg gaan in het weekend van 11 september een driegangenmenu bereiden, dat gasten krijgen geserveerd op het nog onbewoonbare Centrumeiland.

De plek waar in het weekend van 11 september de pop-uprestaurant van IJburg moet verrijzen. 'We duimen voor mooi weer.'Beeld Joop de Boer

Organisator Joop de Boer knijpt hem wel een beetje. Een openluchtrestaurant op een stuk braakliggend terrein, dat vraagt om aangenaam zomerweer. 'We houden de weerberichten goed in de gaten, de voorspellingen zijn goed.'

Acht IJburgers, die via de site Thuisafgehaald.nl regelmatig koken voor buurtbewoners, staan die avonden aan hun eigen fornuis. De maaltijden die ze maken worden door fietskoeriers bezorgd bij het pop-uprestaurant op Centrumeiland.

Op dit stuk braakliggende grond, dat in IJburg II is omgedoopt, moeten in 2017 huizen gaan verrijzen. Tot die tijd wordt bewoners en andere partijen gevraagd om met ideeën te komen en intitiatieven te ontplooien.

Reserveren kan al, maar de menu's komen pas later online. Joop de Boer: 'De bedoeling is dat mensen vooraf gaan aangeven welk menu ze willen, om voedselverspilling tegen te gaan.'

Op de website van IJburg Serveert kan men alvast meer te weten komen over de zes vrouwelijke koks. Er komen nog een paar thuiskoks bij. Eén driegangenmenu kost 25 euro.

De woningen van de thuiskoks en de pop-uplocatie, aan de noordzijde van IJburg.Beeld IJburg Serveert
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden