IGZ vreest veiligheid patiënten Maasstad

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt zich grote zorgen over de patiëntveiligheid in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Momenteel onderzoekt de inspectie het ziekenhuis, dat te kampen heeft met de uitbraak van een gevaarlijke resistente bacterie. Vanmiddag wordt naar buiten gebracht of er aanvullende maatregelen komen.

null Beeld anp
Beeld anp

Vandaag werd bekend dat nog eens vier personen die besmet waren met de bacterie zijn overleden. Eerder is naar buiten gebracht dat er van de besmette mensen 21 zijn overleden.

Het ziekenhuis heeft de inspectie niet op de hoogte gebracht van de vier nieuwe sterfgevallen. Ook is niet gemeld dat een van de overleden patiënten op de brandwondenafdeling lag. Daar was nog niet eerder een uitbraak van de Klebsiellabacterie geconstateerd.

Een commissie onderzoekt de dossiers van alle overleden patiënten om vast te stellen of de bacterie heeft bijgedragen aan hun overlijden. Het ziekenhuis kampt al sinds september met de bacterie.

Na de inspectie wordt bepaald of er aanvullende maatregelen komen, zoals het onder verscherpt toezicht stellen van het ziekenhuis of een opnamestop voor patiënten. Het Maasstad Ziekenhuis kon nog niet reageren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden