ICA bezig met een tweede school

De ingang van het Islamitisch College (ICA) in Amsterdam-Slotervaart. © anp Beeld
De ingang van het Islamitisch College (ICA) in Amsterdam-Slotervaart. © anp

AMSTERDAM - Docenten van het Islamitisch College Amsterdam (ICA) dienden november vorig jaar een aanvraag in voor een nieuwe islamitische school voor voortgezet onderwijs. Dit blijkt uit onderzoek van het VPRO-radioprogramma Argos.

Eén van hen, Redouan Iboualatsen, blijkt ook de initiatiefnemer te zijn van de thuisonderwijsaanvraag voor 97 leerlingen van de orthodoxislamitische school.

Het ICA, dat na dit schooljaar moet sluiten wegens de slechte onderwijskwaliteit, kwam deze week in het nieuws door de thuisonderwijsaanvraag die het deed bij de gemeente.

Nu blijkt dat het ICA ook een aanvraag indiende bij het ministerie van Onderwijs voor een nieuwe islamitische school. Iboualatsen wil geen commentaar geven omdat hij alleen woordvoerder is van de stuurgroep Thuisonderwijs.

Wethouder Lodewijk Asscher is niet blij met dit initiatief. ''Het is weinig geruststellend dat dezelfde mensen die het ICA runnen, een nieuwe school willen oprichten. Ze hebben eerder laten zien dat niet te kunnen.'' Asscher vermoedt dat de aanvraag voor thuisonderwijs door de stuurgroep is georganiseerd. ''We hebben 97 identieke aanvragen met alle dezelfde datum.''

Asscher had ook al met Iboualatsen te maken bij de islamitische basisschool As Siddiq in West, die hij kortte op subsidie vanwege de achterblijvende onderwijskwaliteit.

''De heer Iboualatsen was één van de woordvoerders van de ouders. Ik ben later benaderd door de moeders dat ze er toch anders over dachten dan deze heren. Ik hoop dat deze 97 ouders er nog een keer over nadenken voordat ze hun lot in zijn handen leggen.'' (ANJA VINK)

De uitzending van Argos is vanaf zaterdagmiddag als podcast te beluisteren op weblogs.vpro.nl/argos/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden