Huurwoningen op grond Fountainhead

Aan de Ertskade in het Oostelijke Havengebied, op de plek waar jarenlang de bouw van het omstreden Fountainhead maar niet van de grond kwam, gaat nu toch gebouwd worden.

Joost Zonneveld
Oostelijke eilanden vlnr Borneo eiland, Sporenburg en KNSM eiland Beeld /
Oostelijke eilanden vlnr Borneo eiland, Sporenburg en KNSM eilandBeeld /

Dat zegt stadsdeelbestuurder Thijs Reuten (Grote Projecten) van Oost. Hij wil honderd tot honderdvijftig middenklassehuurwoningen.

De omwonenden krijgen invloed op de plannen. Begin februari stellen drie ontwikkelaars - Van Wijnen Projectontwikkeling, Wonam en Condor Wessels Vastgoed - zich voor aan de buurt en geven ze elk hun visie. Reuten: 'Omwonenden kunnen suggesties geven en bepalen uiteindelijk voor de helft welk ontwerp uitgevoerd wordt. Daarnaast spelen financiële haalbaarheid en duurzaamheid mee.'

Het braakliggende terrein op schiereiland Sporenburg, dat dienstdoet als trapveldje, was jarenlang inzet van een hevige strijd tussen buurtbewoners en toenmalig stadsdeel Zeeburg, dat is opgegaan in Oost. Aanvankelijk moesten er peperdure woningen komen. Dat plan overleefde de crisis na de internetbubbel vlak na de eeuwwisseling niet. Vervolgens wilden de corporaties Eigen Haard en De Key 237 'eigentijdse luxueuze woningen' bouwen en zouden er een school, bedrijfsruimten en een parkeergarage komen.

Lees vandaag (22-01) meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden