Plus Open

Hummus House tussen de fastfoodketens

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Hummus House.

Beeld foto Eva Plevier

"We ontmoetten elkaar toen ik in de eerste vestiging kwam eten," zegt Omry Shemesh (25), manager van Hummus House. Het eten van chef Tom Cook (27) beviel Omry zo goed dat hij niet meer anders wil. "Sindsdien kom ik elke dag." Samen begonnen zij een tweede vestiging in een pand op de Korte Leidsedwarsstraat waar eerder een burgertent zat.


Volgens Shemesh is de vraag naar gezond eten groot: "Er wordt veel troep verkocht op de Amsterdamse straten, maar gezond en vegetarisch voedsel is waar de wereld naartoe gaat." Nu wil Shemesh niet zeggen dat hij zelf volledig vegetarisch eet, maar de vegetarische kaart van Cook, met gerechten als shakshuka (euro10,99, pittig gestoofde tomaten en paprika's gebakken met ei) en gebakken groenten (euro8,99), heeft zeker geholpen. Shemesh: "Elke stap telt, toch?"


Beide jongens hebben hun wortels liggen in het Midden-Oosten: zowel Cook als de vader van Shemesh komt uit Israël. Cook: "Hummus is het nationale voedsel van Israël. Overal waar je komt, zit wel een hummustentje." Het kikkererwtensmeersel is in Israël simpel arbeidersvoedsel, maar Cook, die drie jaar in een restaurant met twee Michelinsterren werkte, probeert het goedje hier de aandacht te geven die het verdient. Met schalen vol hummus (euro6,99), toppings (euro2,50) van onder andere matbuha (gestoofde tomaat en paprika), fava (gestoofde favabonen) en de huisgemaakte pita's (1 euro voor een extra portie) die erbij geserveerd worden, lukt dat aardig goed.

Volgens Shemesh is de vraag naar gezond eten groot: "Er wordt veel troep verkocht op de Amsterdamse straten, maar gezond en vegetarisch voedsel is waar de wereld naartoe gaat." Nu wil Shemesh niet zeggen dat hij zelf volledig vegetarisch eet, maar de vegetarische kaart van Cook, met gerechten als shakshuka (euro10,99, pittig gestoofde tomaten en paprika's gebakken met ei) en gebakken groenten (euro8,99), heeft zeker geholpen. Shemesh: "Elke stap telt, toch?"

Arbeidersvoedsel
Beide jongens hebben hun wortels liggen in het Midden-Oosten: zowel Cook als de vader van Shemesh komt uit Israël. Cook: "Hummus is het nationale voedsel van Israël. Overal waar je komt, zit wel een hummustentje." Het kikkererwtensmeersel is in Israël simpel arbeidersvoedsel, maar Cook, die drie jaar in een restaurant met twee Michelinsterren werkte, probeert het goedje hier de aandacht te geven die het verdient. Met schalen vol hummus (euro6,99), toppings (euro2,50) van onder andere matbuha (gestoofde tomaat en paprika), fava (gestoofde favabonen) en de huisgemaakte pita's (1 euro voor een extra portie) die erbij geserveerd worden, lukt dat aardig goed.

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Hummus House
Korte Leidsedwarsstraat 62
http://hummushouse.nl/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden