Update

Hulman legt zich neer bij ontslag

De Hoge Erasmus in Rotterdam, waarin Stefan Hulman een flat te koop heeft staan. De burgemeester kwam in opspraak toen hij de gemeente Den Helder vroeg om een tegemoetkoming in zijn dubbele woonlasten zonder volledig te zijn over zijn financiele situatie. Foto ANP Beeld
De Hoge Erasmus in Rotterdam, waarin Stefan Hulman een flat te koop heeft staan. De burgemeester kwam in opspraak toen hij de gemeente Den Helder vroeg om een tegemoetkoming in zijn dubbele woonlasten zonder volledig te zijn over zijn financiele situatie. Foto ANP

DEN HELDER - Burgemeester Stefan Hulman van Den Helder legt zijn taken per direct neer, in afwachting van een akkoord tussen hem en de gemeenteraad.

De gemeenteraad stemde in met een onderzoek naar de mogelijkheid om Hulmans woning aan te kopen tegen de marktwaarde. Deze dient te worden bepaald door drie onafhankelijke taxateurs. Als de aankoop doorgaat, is Hulman bereid zelf ontslag te nemen.

De burgemeester zei dat hij graag verantwoording had willen afleggen aan de raad over de gebeurtenissen van de afgelopen maanden rond zijn omstreden woonkostenvergoeding. Maar hij stelde vast dat PvdA, VVD en CDA hem hoe dan ook willen wegsturen.

Vervolgens richtten de pijlen van de oppositie zich op de vijf wethouders van Den Helder en de coalitie die hen onverkort blijft steunen. De wethouders zouden er door incompetent handelen voor gezorgd hebben dat Den Helder in de zoveelste bestuurscrisis belandde.

''Ik schaam me dat ik deel uitmaak van dit gemeentebestuur,'' aldus Tjitske Biersteker (ChristenUnie). Volgens Rachel Post (SP) ontbreekt het de wethouders aan zelfreflectie. Henny Abbenes (Progressief Den Helder) vreest dat het college maar door blijft grabbelen. ''Ze deden een plas, dronken een glas en leeg was de gemeentekas.'' Volgens GroenLinks is het maatschappelijk draagvlak voor de collegeleden weg. Moties van wantrouwen door de oppositie haalden het echter niet. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden