Huiselijk geweld treft 12.000 Amsterdammers

Het merendeel van de slachtoffers is vrouw (83 procent) en de meeste geweldsplegers zijn man (89 procent). Foto GPD Beeld
Het merendeel van de slachtoffers is vrouw (83 procent) en de meeste geweldsplegers zijn man (89 procent). Foto GPD

AMSTERDAM - Amsterdam kent jaarlijks naar schatting twaalfduizend volwassen slachtoffers van huiselijk geweld. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD dat donderdag tijdens een conferentie over dit onderwerp in de hoofdstad wordt gepresenteerd.

Het aantal kinderen dat wordt gedupeerd door geweld in hun thuisomgeving, is hierbij nog niet meegeteld. Het merendeel van de slachtoffers is vrouw (83 procent) en de meeste geweldsplegers zijn man (89 procent). De cijfers in de diverse stadsdelen lopen flink uiteen. Zo woont bijvoorbeeld 38 procent van de gedupeerden in Amsterdam-Noord en 17 procent in Zuidoost.

Tijdens de conferentie komen ruim 250 professionals bijeen op uitnodiging van wethouder Marijke Vos (zorg). Onder hen is ook staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertegenwoordigd. Zij geeft een toelichting op haar aanpak voor de bestrijding van huiselijk geweld. Ook zijn deskundigen uit Oostenrijk te gast. Zij delen hun jarenlange ervaring met het tijdelijk huisverbod en de inzet van een kinderombudsman. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden