Huilen is helemaal oké in Mediamatic

Huilen is een beetje voor de zwakke oesters in onze maatschappij, zo is de collectieve gedachte. Met een symposium over huilen in Mediamatic, met wetenschappers en kunstenaars, moet die houding tegenover tranen veranderen.

Het Parool
Huilen is gezond Beeld Shutterstock
Huilen is gezondBeeld Shutterstock

Dat huilen mooi, praktisch en natuurlijk is, en gezond bovendien. Dat moet tranensymposium Secretopia: Crying Out Loud! in Mediamatic bezoekers bijbrengen. In een paar uurtjes vertelt een aantal huilexperts over de voordelen en gezonde aspecten van een stevig potje wenen.

Pistool
Wetenschapper Ad Vingerhoets heeft meer dan twintig jaar onderzoek gedaan naar huilen en vertelt over zijn bevindingen en de resultaten die hij behaalde tijdens zijn werk op de afdeling voor medische en klinische psychologie in Tilburg.

Taiwanese designer Yi-Fei Chen studeerde af aan de Design Academy Eindhoven met een project over tranen. Tijdens het huilen om innerlijke frustratie ving ze haar tranen op, vroor ze in en bouwde een pistool om ze mee af te vuren, om zo van de zilte druppels iets krachtigs te maken.

In totaal geven vier experts hun visie op huilen tijdens het symposium.

Secretopia: Crying Out Loud!
Woensdag 11 oktober (20.00-22.30) €10
Mediamatic Biotoop

Yi-Fei Chen en haar traanpistool. Beeld Ronald Smits
Yi-Fei Chen en haar traanpistool.Beeld Ronald Smits

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden