Hotel Van Dalen wel degelijk zeer onveilig

Het pand aan de Prins Hendrikkade. ©Het Parool/Jean-Pierre Jans Beeld
Het pand aan de Prins Hendrikkade. ©Het Parool/Jean-Pierre Jans

Het illegale hotel in de panden Prins Hendrikkade 173-174-175, eigendom van VVD-raadslid Frank van Dalen, is volgens de brandweer wel degelijk hoogst onveilig, in weerwil van wat de eigenaar zelf zegt.

Dat blijkt uit een brief die stadsdeel Centrum deze week heeft gestuurd naar Appartementen Bouw Rapenburg BV, de vastgoedmaatschappij van Van Dalen, nadat het hotel maandag was geïnspecteerd.

Het stadsdeel schrijft dat is gebleken dat 'de veiligheid van de gasten onvoldoende gewaarborgd is' en dat 'de mate van gevaar' hierdoor 'onaanvaardbaar groot' is.

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel is van plan Van Dalen 'een last onder bestuursdwang' op te leggen, wat onmiddellijke sluiting van het hotel kan betekenen. "Op die manier willen wij ervoor zorgen dat het gebruik voldoet aan de geldende regelgeving op het gebied van de brandveiligheid." Van Dalen moet onmiddellijk maatregelen nemen, sommige al binnen een week.

De bevindingen van stadsdeel en brandweer staan haaks op de beweringen van Van Dalen zelf. Woensdag stelde hij in een schriftelijke verklaring dat de brandweer hem had verzekerd 'dat het pand aan alle brandveiligheidseisen' voldoet. De VVD-fractie kreeg dezelfde uitleg en stelde zich pal achter hem op. (Bart Middelburg)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden