Hotel Van Dalen is nog niet brandveilig

Frank van Dalen. © Marc Driessen Beeld
Frank van Dalen. © Marc Driessen

Het in november afgetreden VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen moet zijn illegale hotel aan de Prins Hendrikkade voor eind februari helemaal brandveilig maken, anders moet hij een dwangsom van 65.000 euro betalen.

'U heeft de veiligheid van uw gasten ondergeschikt gemaakt aan uw financiële belangen, hetgeen onaanvaardbaar is,' staat in een brief die het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum aan Van Dalen heeft gestuurd. Uit de brief blijkt ook dat Van Dalen tegen het stadsdeel keer op keer heeft gelogen over zijn hotel in de panden Prins Hendrikkade 173-174-175.

Van Dalen en zijn advocaat probeerden ambtenaren van het stadsdeel de afgelopen jaren steeds wijs te maken dat in de panden geen hotel werd geëxploiteerd. Uit controles van het stadsdeel bleek telkens dat dat wel degelijk het geval was; daarbij werd zelfs het afval van Van Dalens hotel gecontroleerd.

Daarnaast blijkt uit de brief dat Van Dalen al in 2010 - hij had de panden in 2008 gekocht met een hypotheek van elf miljoen euro - in zodanige financiële problemen kwam, dat hij het stadsdeel verzocht het complex van hem over te nemen.

De panden werden sinds november 2010 diverse keren door de brandweer geïnspecteerd, waarna Van Dalen te horen kreeg dat hij een reeks maatregelen moest nemen. In sommige gevallen is dat gebeurd, maar in lang niet alle. Derhalve legt het stadsdeel hem nu een last onder dwangsom op. (Bart Middelburg)

Lees meer in Het Parool van vandaag.

Foto © Marc Driessen
Marcdriessen.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden