PlusFilmrecensie

Hotel Transsylvanië 3 houdt vast aan succesformule

Actierijke achtervolgingen, romantische perikelen en vooral weer een poeslieve graaf Dracula: Hotel Transsylvanië houdt met het derde avontuur vast aan de succesformule.

Bart van der Put
Het complete rariteitenkabinet gaat op vakantie met een cruiseschip Beeld Sony Pictures
Het complete rariteitenkabinet gaat op vakantie met een cruiseschipBeeld Sony Pictures

Graaf Dracula is niet meer de oude. Een eeuw lang joeg de oppervampier bioscoopbezoekers de stuipen op het lijf in sfeervolle horrorfilms, die de Hongaarse stervertolker Bela Lugosi en diens Britse opvolger Christopher Lee tot iconen van het genre maakten.

Sinds de eeuwwisseling liepen pogingen om de bloedzuiger te reanimeren echter op niets uit, met de halfbakken superheldenvariant ­Dracula Untold (2014) als pijnlijk dieptepunt.

Hoteluitbater Dracula doet daarentegen uitstekende zaken. De nadrukkelijk vegetarische en gezinsvriendelijke graaf die vijf jaar geleden in de Amerikaanse animatiefilm Hotel Transylvania debuteerde, is inmiddels aan zijn derde avontuur toe.

Herhaling van zetten
In zijn debuut transformeerde de alleenstaande en overbezorgde vader zijn kasteel tot een monsterhotel, waar een verdwaalde Amerikaanse rugzaktoerist het hart van zijn dochter veroverde en een bont gezelschap van malle gedrochten de jongste ­kijkertjes inpakte.

In Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (in Nederland Hotel Transsylvanië 3) gaat het complete rariteitenkabinet op vakantie met een cruiseschip dat het gezelschap van de Bermudadriehoek naar Atlantis brengt.

Maker Genndy Tartakovsky lijkt zich er van bewust te zijn dat een herhaling van zetten op de loer ligt, want hij laat Dracula meteen luidkeels verklaren dat een cruiseschip eigenlijk ook een hotel is, maar dan op het water.

Poeslief
Om de boel op scherp te zetten is de kapitein een bekoorlijke nazaat van Abraham van Helsing, de aartsvijand van alle vampieren. Maar de tandeloze vampier valt natuurlijk als een blok voor de charmes van de achterkleindochter van zijn oude tegenstander.

De voorspelbare romantische perikelen worden regelmatig onderbroken door actierijke achtervolgingen, kluchtige verkleedpartijen, wat slapstick en de muffe flatulentiemopjes die Tartakovsky inmiddels als een verplicht nummer afwerkt.

Een poeslieve en winderige Dracula, die kan er ook nog wel bij. Zoals gezegd: de graaf is niet meer de oude.

Hotel Transsylvanië 3

Regie Genndy Tartakovsky
Met Charly Luske, Liza Sips, Ferry Doedens
Te zien in FC Hyena, Filmhallen, Ketelhuis, Arena, De Munt, Tuschinski

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden