Hosts wijzen Wallenbezoekers op 'gewenst gedrag'

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag lopen voortaan acht gastheren en -vrouwen door het Wallengebied om de bezoekers te informeren over de specifieke eigenschappen van de buurt en het gewenste gedrag.

Vrijdag liepen de hosts voor het eerst rond in het gebied, laat het beveiligingsbedrijf International Security Agency (ISA) via Facebook weten.

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen ISA en de gemeente, en is onderdeel van een grootschalige aanpak van het Wallengebied door de gemeente.

Gastvrij
Eerder is al besloten om in het gebied, dat volgens een veiligheidsindex uit 2016 te boek staat als de minst veilige buurt van Amsterdam, de politie- en handhavingscapaciteit te verhogen. Daarnaast hebben de gemeente en tourbedrijven het 'Wallenconvenant' gesloten om extreme overlast van groepen toeristen tegen te gaan en is er een vaste buurtschoonmaker aangesteld.

'Maar,' schrijft ISA op Facebook, 'de instroom van bezoekers gericht op veel drankgebruik en met bepaalde verwachtingen over het gebied blijft in stand.' De hosts moeten daar verandering in brengen door 'de bezoekers proactief en gastvrij te informeren over de specifieke eigenschappen van de buurt en het gewenste gedrag.'

Lees ook: Hoe de Wallen een openluchtmuseum worden

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden