Hoogste bod op McGregor miljoenen te laag

Het hoogste bod dat de curatoren van modehuis McGregor ontvingen voordat de voormalige eigenaren zelf een doorstart regelden, was miljoenen euro's te laag.

ANP
McGregor, bekend van de merken Adam Menswear en Gaastra, ging eind juni failliet. Beeld anp
McGregor, bekend van de merken Adam Menswear en Gaastra, ging eind juni failliet.Beeld anp

Daardoor waren de oude aandeelhouders uiteindelijk zelf de enige serieuze optie om liquidatie te voorkomen. Dat zegt curator Marc van Zanten in een toelichting op het eerste faillissementsverslag dat vrijdag is gepubliceerd.

In het verslag wordt gesproken over een niet nader genoemde partij die alle activiteiten van McGregor had willen overnemen voor een bedrag van ongeveer 6 miljoen euro. De curatoren hebben ongeveer een week met de bieders gesproken, maar meer zat er niet in.

Arbeidsplaatsen
Het bod van de oude eigenaren (NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff) had een waarde van zo'n 26 miljoen euro, al ging het voor het grootste deel niet om betalingen maar om het wegstrepen van openstaande vorderingen.

Uiteindelijk moest ongeveer 1,8 miljoen euro worden overgemaakt, waarvan een miljoen voor het langer openhouden van de winkels.

Bij de uiteindelijke doorstart blijven minimaal 377 van de 500 arbeidsplaatsen in Nederland behouden.

Het eerdere bod ging ook over behoud van een "substantieel" aantal banen, maar er werd volgens Van Zanten nog niet gesproken over de details.

Doniger Fashion Group
De totale schuldenlast van de leveranciers van McGregor bedroeg 53 miljoen euro. Of, en in welke mate, schuldeisers daar nog iets van terugzien, is volgens Van Zanten onduidelijk. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Dat hangt af van ontwikkelingen de komende tijd."

Op basis van het huidige saldo van de boedelrekening zouden slechts de eerste crediteuren in de rij, zoals uitkeringsinstantie UWV en de fiscus, daarop kunnen rekenen.

McGregor maakte uiteindelijk een doorstart onder de naam Doniger Fashion Group. Het bedrijf legt de nadruk op verkoop online en via zogeheten shop-in-shops bij andere winkels. Wel wordt een aantal 'flagshipstores' opengehouden. Het gros van de overige winkels wordt afgestoten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden