Hoogste bezoekersaantal in jaren voor Flevoparkbad

Het Flevoparkbad heeft dit buitenbadseizoen ruim 75.000 zwembadbezoekers getrokken, bijna 20.000 meer dan in 2014. Een zomer met veel warme dagen en extra openingstijden van de vriendenclub droegen bij aan het succes.

Het Flevoparkbad Beeld Mats van Soolingen
Het FlevoparkbadBeeld Mats van Soolingen

Door de mooie zomer was het druk in het Flevoparkbad. Op tropische dagen trok het bad soms tot 4000 bezoekers. Totaal bezochten dit jaar 75.000 zwemliefhebbers het Flevoparkbad, een buitenbad dat tot voor kort nog met opheffing bedreigd werd.

Vorig jaar kreeg het bad 56.000 zwemmers op bezoek, in 2013 waren dat er 69.000. Tussen 2010 en 2012 kwam het bezoekersaantal niet boven de 50.000 uit.

Toen het bad een paar geleden minder bezoekers trok, dreigde het stadsdeel de stekker eruit te trekken. Uit de actiegroep de Vrienden van het Flevoparkbad en klankbordgroepen van het stadsdeel ontstond de Vereniging Flevoparkbad.

Duizend leden
Sinds 2014 zorgen vrijwilligers van deze vereniging ervoor dat buurtbewoners buiten de reguliere openingstijden baantjes kunnen trekken in het vijftigmeterbad.

Dit jaar werd het aantal ochtenden en avonden uitgebreid. Het ledental van de Vereniging Flevoparkbad verdubbelde tot boven de duizend en het aantal zwembezoeken tijdens de verenigingsuren nam met bijna vijftig procent toe. Ook organiseerde de vereniging nachtzwemmen en het Flevo Film Festival, een evenement dat kon rekenen op veel animo.

Verder maakten ook andere sportverenigingen en (zwemtechniek)clubs veel gebruik van het zwembad buiten de reguliere tijden, weer of geen weer. Ook vond de Zwem4daagse plaats in het Flevoparkbad en eindigde de laatste avond van de Wandel4daagse voor scholieren in het zwembad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden