Hoogste beloning ooit: ton voor gouden tip Taghi en Razzouki

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de beloning voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de van vele liquidaties verdachte Ridouan Taghi (40) verhoogd naar 100.000 euro. Het is de hoogste beloning ooit uitgeloofd door het OM.

Links Said Razzouki en rechts Ridoaun Taghi Beeld Opsporing Verzocht
Links Said Razzouki en rechts Ridoaun TaghiBeeld Opsporing Verzocht

Hetzelfde bedrag wordt ook uitgetrokken voor informatie die leidt tot de opsporing en aanhouding van zijn jeugdvriend en rechterhand Said Razzouki (46).

De reden daarvoor is dat politie en OM met spoed op zoek zijn naar beide verdachten, die sinds 27 maart op de Nationale Opsporingslijst staan en internationaal staan gesignaleerd op de Most Wanted-lijst van Europol.

Drugshandel
Taghi geldt in het criminele milieu en bij de opsporingsdiensten als een bepalend figuur in de onderwereld. Hij en Razzouki worden gekoppeld aan zeker twintig liquidaties in de regio Utrecht en Amsterdam. Ook zou Taghi actief zijn in de grootschalige internationale drugshandel.

Taghi is berucht om het gemak waarmee hij in de visie van de opsporingsdiensten extreem geweld laat plegen. Taghi en zijn groep worden onder andere verantwoordelijk gehouden voor de liquidatie van de Amsterdamse misdaadblogger Martin Kok op 8 december 2016 voor een seksclub in Laren.

Zijn naam wordt ook gekoppeld aan de aanslagen op de gebouwen van de Telegraaf en tijdschrift Panorama, kort nadat die artikelen over de groep-Taghi hadden gepubliceerd.

Buitenland
Zowel Taghi als Razzouki houden zich zeer waarschijnlijk schuil in het buitenland, verplaatsen zich regelmatig en maken gebruik van wisselende identiteiten.

Het OM denkt dat vetrouwelingen van de groep van Taghi en Razzouki actuele en betrouwbare informatie hebben over hun verblijfplaatsen. Door de beloning te verhogen hoopt het OM dat het stilzwijgen wordt doorbroken.

In juni toonde het programma Opsporing Verzocht beelden van Taghi en Razzouki. Daarop kwamen vele tips binnen over hun verblijfplaats, in verscheidene landen. In het criminele milieu gaan volop verhalen, maar een concreet spoor ontbreekt vooralsnog.

Tot nu toe was de hoogste beloning ooit voor de gouden tip die leidde naar de verblijfplaats van Dino Soerel. De recherche loofde in 2008 een beloning uit van 50.000 euro.

Lees ook: Kroongetuige Nabil B. voor het eerst verhoord in moordzaak en Nieuwe kroongetuige verklaart over reeks liquidaties

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden