Honkballers van Ban Topa moeten sportpark verlaten

Honkbalvereniging Ban Topa Future Stars moet weg van de accomodatie in Zuidoost. Het stadsdeelbestuur heeft de vereniging gesommeerd de velden op sportpark De Toekomst voor 1 maart te verlaten.

Door Patrick Meershoek
Spelers in actie bij Ban Topa. Beeld Patrick Dolkens
Spelers in actie bij Ban Topa.Beeld Patrick Dolkens

Bestuurder Andro Bottse maakte dinsdag in de bestuurscommissie bekend dat gesprekken met het nieuwe bestuur over een gebruikerscontract niets hebben opgeleverd. Ban Topa kampt nog met een betalingsachterstand uit het verleden.

De honkbalvereniging heeft tachtig spelende leden en een groot aantal vrijwilligers. Een woordvoerder van de vereniging laat weten zich niet te zullen neerleggen bij het besluit. "Het nieuwe seizoen begint in april. Waar moeten wij binnen een maand een alternatieve plek vinden?"

Woningen
Ban Topa speelt op De Toekomst op de voormalige velden van Kismet, de voetbalvereniging die in 2010 opging in Zuidoost United. Opmerkelijk genoeg is er nooit een gebruikerscontract getekend voor het terrein. Dat maakt dat de vereniging juridisch niet sterk staat.

Samen met buurgemeente Ouder-Amstel heeft Amsterdam plannen ontwikkeld voor de bouw van onder meer woningen in het gebied op en rond De Toekomst.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden