'Hongersnood drijft Noord-Koreanen tot kannibalisme'

Een hongerige vader in Noord-Korea werd ter dood veroordeeld en geëxecuteerd vanwege het opeten van zijn kinderen omdat hij zelf dreigde te verhongeren. De vrees is groot dat er meer gevallen van kannibalisme zullen opduiken door het gebrek aan voedsel in het Aziatische land.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Beeld afp
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.Beeld afp

De Britse krant The Sunday Times onthulde hoe undercover journalisten verschillende horrorverhalen optekenden in dit land waar hongersnood heerst. Zo was er een man die het lijk van zijn kleindochter heeft opgegraven om het op te eten.

In de krant valt te lezen: 'Duizenden Noord-Koreanen moeten voor hun leven vrezen door hongersnood, terwijl hun leider Kim Jong-Un zich regelmatig te goed doet aan overvloedige maaltijden. In de zuidelijke provincies zouden al meer dan 10.000 mensen gestorven zijn door voedseltekorten.'

Een informant in Hwanghae vertelt in het artikel: 'In mijn dorp werd in mei een man geëxecuteerd die zijn twee kinderen had gedood en hen vervolgens probeerde op te eten. Hij zou het vlees van zijn kinderen zelfs aan zijn vrouw hebben aangeboden. De dader werd gearresteerd en ter dood veroordeeld, nadat zijn vrouw de autoriteiten had verwittigd en de lichamen van de kinderen werden gevonden.'

De verhalen werden door Asia Press verzameld. In Noord-Korea is er niet genoeg eten om de 24 miljoen inwoners te voeden. Voor velen dreigt hongersnood door onder meer droogte.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden