Honderden loeiende sirenes voor 18e Kinderbeestfeest

Met loeiende sirenes gingen 350 hulpverleningsvoertuigen vrijdag iets na 16.00 uur de weg op om ruim 1250 zieke en gehandicapte kinderen naar Artis te brengen. Om kwart voor tien 's avonds reden ze weer terug.

Om 17.30 uur, een half uur nadat de dierentuin de kassa's voor het reguliere publiek had gesloten, arriveerde de colonne bij Artis, waar de kinderen en hun families warm werden onthaald. In de dierentuin wachtte hen tot 21.30 uur een speciaal programma.

Het Kinderbeestfeest werd dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de gelijknamige stichting. De kinderen zijn uitgenodigd door 42 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord- Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen.

Mensen die vrijdag de colonnes voertuigen zagen rijden - of varen want sommige kinderen werden zelfs per boot vervoerd - hoefden dus niet te schrikken. 'Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant,' luidt het motto.

Omleidingen
De Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan waren tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook de tramlijnen 9 en 14 werden omgeleid.

Ook geldt er gedurende die periode een parkeerverbod op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod betreft alle parkeerplaatsen aan beide zijden van deze wegen. Bezoekers aan Artis die gebruik maken van het Artis-parkeerterrein, kunnen het parkeerterrein wel verlaten.

Een aantal straten rondom ARTIS zijn vrijdagavond tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor het verkeer. Beeld Kinderbeestfeest
Een aantal straten rondom ARTIS zijn vrijdagavond tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor het verkeer.Beeld Kinderbeestfeest

Van feest naar stoet

ARTIS Dierverzorgers Ko Veltman en Iris Kuethe organiseerden in 2000 voor het eerst een feest voor chrinisch zieke kinderen van het AMC Emma Kinderziekenhuis in de dierentuin. Omdat het feest steeds groter werd en om verkeersproblemen te voorkomen en meer kinderen naar ARTIS te brengen gingen ze in 2007 een samenwerking aan met de ambulance en politie. Vanwege Kuethes jarenlange vrijwillige inzet voor het Kinderbeestfeest werd ze in 2015 uitgeroepen tot Amsterdammer van het jaar 2014.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden