Update

'Honderden doden door hevige gevechten Syrië'

Bij beschietingen door het regeringsleger zijn gisteren in Syrië zeker 200 doden gevallen. Dat heeft de Arabische nieuwszender al-Arabiya gemeld op gezag van lokale verzetscomités. Er is ook opnieuw een buitenlandse journalist verdwenen.

De opstand tegen het bewind van president Bashar al-Assad brak in maart 2011 uit. Sindsdien zijn volgens mensenrechtenactivisten in het Arabische land door politiek geweld al meer dan 20.000 doden gevallen. De internationale gemeenschap slaagt er niet in het eens te worden over krachtige maatregelen.

De Amerikaanse journalist Austin Tice heeft al een week niets meer van zich laten horen. Op 25 juli schreef hij een bijzondere tekst op zijn Facebook-pagina.

Schrijnend
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande hebben gisteren in Berlijn samen druk uitgeoefend opdat de VN-Veiligheidsraad een beslissing zou nemen met betrekking tot de schrijnende humanitaire situatie in Syrië.

'We gaan erop aandringen dat de veiligheidsraad de noodzakelijke beslissingen neemt en dat er vooruitgang wordt geboekt in de internationale dialoog, vooral dan op vlak van de humanitaire situatie', luidde het tijdens een gemeenschappelijke verklaring aan de pers. 'We werken samen met de Europeanen, met al degenen die van mening zijn dat al-Assad niet aan het hoofd van het land kan blijven omdat hij het leven van zijn eigen volk in gevaar brengt', zei Hollande.

De VN-veiligheidsraad houdt op 30 augustus in New York een vergadering over humanitaire hulp aan Syrië. Het is evenwel nog maar de vraag of Rusland, China, en zelfs de Verenigde Staten op die vergadering van de partij zullen zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden