'Honderden aanvragen voor HEMA-verzekering'

Na de notaris doet de HEMA ook de zorgverzekeraar in de aanbieding en het loopt storm. Binnen een paar uur nadat de winkelketen donderdagochtend de HEMA-zorgverzekering wereldkundig had gemaakt, waren er al 'enkele honderden aanvragen' binnen, liet directiewoordvoerster Judy op het Veld weten.

null Beeld anp
Beeld anp

HEMA gaat de markt op met een zorgverzekering van 89 euro per maand voor een basispakket met een eigen risico van 360 euro. Met hun verzekeringspas krijgen klanten bovendien 10 procent korting op bijna alle producten die in de HEMA-winkels te koop zijn. Dat betekent dat de winstmarge daalt, maar HEMA denkt dit te compenseren met de extra omzet die de prijsstunt naar verwachting oplevert.

De winkelketen werkt samen met verzekeraar Menzis, maar Op het Veld benadrukt dat aan het product het 'echte HEMA-label' hangt. 'Wij hebben er een aantal elementen aan toegevoegd die echt des HEMA's zijn, zoals de kinderzorglijn. Als je die belt omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kindvriendelijke tandarts, bel je echt met de HEMA.'

HEMA is niet het eerste winkelbedrijf in Nederland dat zorgverzekeringen aanbiedt. Drogisterijketen Kruidvat begon er in 2006 mee in samenwerking met verzekeraar OHRA, om er in 2011 weer mee te stoppen. 'Wij stopten er destijds mee omdat wij vonden dat wij niet langer een onderscheidend product konden aanbieden', zegt een woordvoerster van Kruidvat. Over de HEMA-zorgverzekering wil zij in dat verband geen oordeel geven.

Normale ontwikkeling
Zorgverzekeraars Nederland kijkt niet op van de samenwerking tussen HEMA en Menzis. 'Wij zien het als een normale ontwikkeling in deze markt. Zorgverzekeraars maken allemaal hun eigen keuze', zegt de brancheorganisatie.

Aan de introductie van de zorgverzekering ging gedegen marktonderzoek vooraf, zegt Op het Veld. 'Het is bovendien een internationale ontwikkeling. Winkelketen Tesco bijvoorbeeld biedt in Engeland al langer zorgverzekeringen aan.'

De zorgverzekering komt kort na de introductie van de HEMA-notarisservice. Consumenten kunnen sinds vorige week bij de winkelketen terecht voor een testament of samenlevingscontract. Ook dat loopt goed, zegt Op het Veld. 'Er zijn al enkele honderden aktes opgemaakt.'

HEMA biedt overigens al jaren verzekeringen aan, onder meer voor de auto, inboedel en reizen. Daarin is de winkelketen niet uniek. Onder meer Kruidvat doet dat ook: 'Vooral onze dierenverzekering is populair'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden