Hollywood-praktijken bij première Alles is Familie, mét Carice

Een 'on-Nederlands evenement', zo werd de landelijke première van de familiefilm Alles is Familie maandagavond in Amsterdam direct betiteld. De 'kilometers lange' rode loper en de lange lijst aan BN'ers maakten dat het De La Mar-theater in het middelpunt stond van de belangstelling, mét aanwezigheid van hoofdrolspeler Carice van Houten.

Hoofdrolspelers Benja, Carice en Thijs Beeld anp
Hoofdrolspelers Benja, Carice en ThijsBeeld anp

Er was even sprake van dat Carice het evenement zou missen, want maandagmiddag voelde haar hoofd 'alsof het tussen twee bankschroeven was geklemd'. Ondersteund door vrienden, zus Jelka en een dikke jas in de bioscoopzaal hield de actrice het toch vol. 'Make-up doet wonderen, ik heb een heel masker op', vertelde ze op de rode loper.

Kilometers lang
Die rode loper leek volgens de toegestroomde pers wel 'kilometers lang'. Een afgezette Marnixstraat en een live vertoning in tientallen bioscopen maakten dat dergelijke praktijken niet eerder voorkwamen in Nederland. Wendy van Dijk zorgde zelfs voor een 'short cut' door de rode loper van de andere kant te betreden, met partner Erland Galjaard.

Eenmaal binnen stroomde de zaal vol met BN'ers. De filmcast, regisseur Joram Lürsen, scenarioschrijfster Kim van Kooten, Joop van den Ende met vrouw Janine; ze waren er allemaal. 'Dit is echt Hollywood', vertelde een trotse Carice na afloop.

Benja met vriendin Anna Beeld anp
Benja met vriendin AnnaBeeld anp

Dood zaad
Tijdens de film, waarin 'dood zaad' centraal staat, werd er wat afgelachen. De hoestende Carice bekeek haar nieuwe project geconcentreerd, terwijl Katja Schuurman, getrouwd met hoofdrolspeler Thijs Römer, tranen van het lachen kreeg om de komische rol van haar man. Joop van den Ende keek tevreden. Anna Drijver, vriendin van hoofdrolspeler en 'nieuwkomer' Benja Bruijning, knuffelde haar vriend regelmatig en zorgde voor foto's van hem na de film. De gehele cast kon naderhand rekenen op een dikke kus van Kim van Kooten.

Knap en grappig
Volgens de regisseuse is Alles is Familie de volwassen versie van Alles is Liefde, met het grote verschil dat er nu meer de diepte in kon worden gegaan met één centrale verhaallijn. Opvallend is dat Michiel Romeyn, die in de eerste film Sinterklaas vertolkte, geen tekst kreeg. Ook Chris Zegers kreeg een minirolletje toebedeeld, net als Gers Pardoel als suikerspinverkoper.

Van Benja wordt verwacht dat hij, na het spelen van Charlie, Nederland gaat veroveren. 'Ik ben alleen maar trots en blij. Mensen zeggen nu al: 'Die vriend van jou is heel knap, en grappig'', vertelde Anna op de rode loper.

De film kreeg na vertoning een staande ovatie en een minutenlang durend applaus, en dat is meer dan terecht. Alles is Familie draait vanaf 22 november in bioscopen door het hele land.

Chris Zegers, hier met Carice en Willeke Alberti, kreeg een kleine filmrol Beeld A Film/Victor Arnolds
Chris Zegers, hier met Carice en Willeke Alberti, kreeg een kleine filmrolBeeld A Film/Victor Arnolds
Benja in de rol van kok Charlie Beeld A Film/Victor Arnolds
Benja in de rol van kok CharlieBeeld A Film/Victor Arnolds
Carice kwam na flink wat paracetamol toch opdagen Beeld anp
Carice kwam na flink wat paracetamol toch opdagenBeeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden