Holleeder: geen ontmoeting met Teeven in Zandvoort

Willem Holleeder en Dick V. hebben donderdag verklaard dat zij geen ontmoeting hebben gehad met Fred Teeven, in een Zandvoorts café in 2005.

Redactie
Exterieur van het penthouse in Hilversum waar de politie eerder een inval heeft gedaan. Beeld epa
Exterieur van het penthouse in Hilversum waar de politie eerder een inval heeft gedaan.Beeld epa

Remko van Lent, de belangrijkste getuige in een lopende strafzaak rond een serie afpersingen, heeft woensdag van de ontmoeting melding gemaakt, ten overstaan van de rechtbank Rotterdam. De rechter heeft het Openbaar Ministerie vervolgens opgedragen de saillante bewering van de getuige na te trekken.

Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Jusitie, liet woensdagavond via een woordvoerder al weten dat een dergelijke ontmoeting nooit heeft plaatsgevonden. Officier van justitie Evert Harderwijk, belast met de zaak waarin Van Lent getuige is, heeft de bewindsman woensdagavond gebeld en uitlatingen van Van Lent voorgelegd. Teeven heeft gezegd dat hij nooit in het betreffende café (eigendom van de broer van Van Lent) is geweest, laat staan dat hij er Holleeder en Dick V. heeft ontmoet.

Van Lent getuigt in de strafzaak tegen onder anderen Donald G. en Hells Angel Harry S., die in de bunker in Amsterdam-Osdorp wordt behandeld. Collega's van Harderwijk hebben Holleeder en V. donderdag over de kwestie bevraagd. Het tweetal was elders in de bunker in verband met hun voorgeleiding aan de rechter-commissaris. Holleeder en V. zijn maandag opgepakt in het kader van een groot onderzoek.

De rechtbank die de zaak tegen G. en S. doet, bleek donderdag op de hoogte van een aantal Twitterberichten van journalisten, waarin Serge van Lent het verhaal over Teeven onderuit haalde. Volgens deze berichten meent Serge dat Teeven en Holleeder c.s. nooit samen in zijn café zijn geweest. Maar hij zegt ook, volgens diezelfde berichten, dat Teeven wel eens in het etablissement is geweest.

De rechtbank heeft officier Harderwijk in overweging gegeven Serge van Lent een aantal gerichte vragen te stellen. De aanklager wist donderdag nog niet of hij aan deze oproep gehoor gaat geven.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden