Update

Holleeder, Danny K. en Dick Vrij langer vast

De van afpersing, drugshandel en grootschalig witwassen verdachte Danny K. en Dick Vrij moeten nog zeker drie maanden in de cel blijven. Willem Holleeder, die het duo zou hebben geholpen Hells Angelspresident Theo Huisman af te persen, blijft nog zeker een maand vast zitten. Dat heeft de rechtbank besloten.

Paul Vugts
Rechtbanktekening van Willem Holleeder. Beeld anp
Rechtbanktekening van Willem Holleeder.Beeld anp

De beslissing is in lijn met de rollen die de drie hoofdverdachten in de zaak onder codenaam Andes worden toegedicht: Holleeder speelt in het dossier een bijrol, Danny K. en Vrij zouden de criminele organisatie hebben geleid.

Hun zeven medeverdachten, onder wie drie vrouwen, waren al de dagen na hun arrestatie, 27 mei, vrijgelaten in afwachting van hun proces. De voorbereiding van de strafzaak kan nog wel enige tijd in beslag nemen.

De opvallendste verdenking in het dossier draait om de afpersing van de onlangs in oneer afgezette 'president' van de Amsterdamse Hells Angels Theo Huisman.

Hij en de eveneens 'in bad standing' afgezette informele leider van de motorclub, Harrie Stoeltie, zouden geld en bezittingen van onder anderen de Hells Angels hebben verduisterd.

De gewezen vechtsporter Dick Vrij, nu eigenaar van twee sportscholen, zou Huisman een klap en een knietje hebben gegeven toen de groep hem ter verantwoording riep.

Behalve de vermoede afpersing van Huisman worden Danny K. en Vrij verantwoordelijk gehouden voor het afpersen, van de omstreden ondernemer Matijs S., die ook als medeverdachte een rol speelt in het dossier.

Verder draait de zaak met name om het witwassen van misdaadopbrengsten en om drugshandel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden