Hollandse geitenkaas krijgt een beschermde status

Hollandse geitenkaas krijgt van Brussel een beschermde status. Dat betekent dat kaas met het keurmerk in Nederland moet zijn gemaakt van melk afkomstig van Nederlandse geiten. Ook moet het op traditionele manier zijn bereid en gerijpt.

null Beeld anp
Beeld anp

Dat maakte de Europese Commissie vandaag bekend. De kaas wordt bereid via een eeuwenoud productieproces die vergelijkbaar is met de bereiding van Goudse kaas. De kenmerkende milde smaak is volgens kenners voor een belangrijk deel te danken aan het jarenlang professioneel fokken van geiten.

De Nederlandse melkgeit is één van de meest efficiënte melkproducenten ter wereld. Met het keurmerk treedt Hollandse geitenkaas in de voetsporen van 'kaasneven' Edammer en Goudse kaas. Ook de Westlandse druif is een zogeheten Beschermde Geografische Aanduiding.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden