Column

Hoe durft zo'n vrouwenmepper die baan nog te houden?

Theodor HolmanBeeld Wolff

Toen hij Maxime Verhagen destijds toesprak op een CDA-congres, herkende je al de blik van de waanzinnige in zijn ogen en hoorde je meedogenloze agressie in zijn stem.

Camiel Eurlings.

Zijn ideologie: het sadisme. Het CDA gebruikte hij als sm-honk. Hij liet zich graag op het strand fotograferen met fotomodellen, terwijl KLM onder zijn reet in elkaar schrompelde.

Het verbaasde mij dus niet dat één van die fotomodel­dames op een gegeven moment naar de politie is gestapt om aangifte van mishandeling te doen.

Dat Camiel niet spoorde, dat hij niet zonder begeleiding de straat op zou mogen en gekleed diende te gaan in een dwangbuis in plaats van in een net pak, was iedereen duidelijk, maar op een of andere manier weten dat soort jongens zich altijd in fijne baantjes te corrupten.

Dus werd hij ook bestuurslid van de sportkoepel NOC*NSF.

Hij was de bekende aal in de pot met snot als hij naast Willem en Máxima mocht zitten met een oranje jumper aan; zulke jongens ontwikkelen extra kwijl in de nabijheid van koninklijke hoogheden. Die verhogen zijn status zodat hij nog makkelijker iets kan verleiden om in elkaar te beuken.

Maar nu is het zelfs NOC*NSF te gortig geworden en is hem verzocht ontslag te nemen als bestuurslid.

Nou, dan kent u de wetten van Camiel de Beukelaar niet.

Camiel weigerde op te stappen, want hij achtte zich niet schuldig. Zijn redenering: ik heb een schikking getroffen met justitie, ik heb genoegen genomen met een werkstraf, en die heb ik naar behoren vervuld, maar dat ik genoegen nam met die straf deed ik juist omdat ik onschuldig ben.

Met dit soort redeneringen is het CDA groot geworden, hè. Vergeet dat niet. "Ik accepteer straf juist omdat ik onschuldig ben. Ik heb de KLM groot gemaakt, door het bedrijf juist slecht te leiden, beste raad van commissarissen. Ik sta achter je, Maxime, want je bent zo'n kreuk, jij gaat zeker het CDA redden!"

Je vraagt je af hoe zo'n vrouwenmepper zo'n baan nog durft te houden. En je verbaast je er toch ook over dat het NOC*NSF niet domweg de deur voor Camiels christenkop dichtslaat.

Ik denk weleens: zou onze vorst hem misschien nog de hand boven het hoofd houden?

Misschien herkent Willem in Camiel een grootvaderlijk type.

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief. Reageren? t.holman@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden