Hockeyclub IJburg is er nu toch

Het initiatief om een hockeyclub op IJburg op te richten, werd vorig jaar genomen door hockeyschool IJburg, die sinds januari 2009 hockeytrainingen verzorgt. Beeld website AHC IJburg Beeld
Het initiatief om een hockeyclub op IJburg op te richten, werd vorig jaar genomen door hockeyschool IJburg, die sinds januari 2009 hockeytrainingen verzorgt. Beeld website AHC IJburg

AMSTERDAM - Wie op IJburg wil hockeyen, kan zich vanaf vandaag inschrijven bij de nieuwe AHC IJburg, de Amsterdamsche Hockey Club IJburg.

Het bestuur had gisteravond tijdens de oprichtingsvergadering de handen vol aan vragen. Veel ouders betaalden namelijk al inschrijfgeld voor HC IJburg, maar die club is er nooit gekomen.

''We willen niet te veel achterom kijken,'' zei voorzitter Mundi van Embden herhaaldelijk. Maar daar was geen ontkomen aan. Alle aspecten van de nieuwe vereniging kwamen aan bod, van het voornemen gezond eten in de kantine te serveren (maar toch ook bitterballen) tot de beoogde trainingstijden van de jongste jeugd. De meeste vragen gingen echter vooral over wat aan de oprichting vooraf is gegaan.

Het initiatief om een hockeyclub op IJburg op te richten, werd vorig jaar genomen door hockeyschool IJburg, die sinds januari 2009 hockeytrainingen verzorgt. De hockeyschool vroeg ouders in het bestuur te zitten, maar daarna ging het mis.

De benaderde bestuursleden hadden hun bedenkingen bij het begrotingsvoorstel en bovendien wilden de initiatiefnemers geen duidelijkheid geven over financiële verplichtingen die de club was aangegaan. Het leidde ertoe dat de ouders besloten zelf verder te gaan onder de naam AHC IJburg. Zij kregen de steun van de hockeybond, die het oorspronkelijke initiatief te commercieel vond en geen clubs als lid accepteert die een commercieel oogmerk hebben.

Alle hockeyclubs in Amsterdam hebben een wachtlijst en de verwachting is dan ook AHC IJburg snel vol zit. Alleen al vanuit de hockeyschool komen 350 leden over en de club beschikt voorlopig maar over één kunstgrasveld.

AHC deelt met de eveneens nieuwe voetbalclub AFC IJburg op het Diemerpark een complex dat in de toekomst zes kunstgrasvelden moet krijgen. Het clubhuis, dat ook wordt gedeeld, moet er eind dit jaar staan.

AHC IJburg hoopt op 1 juli officieel van start te gaan en de (jeugd)teams spelen vanaf komend seizoen competitie. Leden kunnen zich inschrijven via www.ahcijburg.nl. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden