Hilversum luidt de noodklok

HILVERSUM - In een brief aan informateur Ivo Opstelten waarschuwt het gemeentebestuur van Hilversum voor de ernstige werkloosheid die in Hilversum en Het Gooi dreigt als het nieuwe kabinet het mes zet in de Publieke Omroep.

Verantwoordelijk wethouder en locoburgemeester Jan Rensen (PvdA) benadrukt dat naast elke baan die bij de omroepen verloren gaat nog eens anderhalve baan verdwijnt in Hilversum en omgeving.

De bezuinigingen op de Publieke Omroep zullen namelijk directe gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij ondersteunende bedrijven, maar ook de Hilversumse en daarmee de Gooise economie krijgen een keiharde tik, voorspelt Rensen. Hij baseert zijn uitspraken op een onderzoek dat werd uitgevoerd door bureau SEO en de Universiteit van Amsterdam.

In april stuurde het college van burgemeester en wethouders van Hilversum al een brief over het dreigende financiele drama aan premier Jan-Peter Balkenende en minister André Rouvoet, die de portefeuille overnam van de opgestapte mediaminister Ronald Plasterk (PvdA).

Op die brief hebben b. en w. van de mediastad geen enkele reactie ontvangen. (HET PAROOL)

De bezuinigingen op de Publieke Omroep zullen direct gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Foto ANP Beeld
De bezuinigingen op de Publieke Omroep zullen direct gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Foto ANP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden