Hier vind je waterpret voor de kleintjes in Amsterdam

Voor waterpet en wat afkoeling hoef je met de kleintjes niet perse naar een buitenbad te gaan. Ook bij pierenbadjes en fonteinen is het lekker spetteren.

Marte van den Brink
Het pierenbadje in het Vondelpark Beeld anp
Het pierenbadje in het VondelparkBeeld anp

Centrum

Het Centrum heeft geen gemeentelijke pierenbadjes, maar water is er wel. Bijvoorbeeld bij de spuitende fonteinen op het Haarlemmerplein, of bij de fontein op het Frederiksplein. Op het dak van Nemo kunnen kinderen ook spelen in de trapsgewijze watervalletjes.

West

Het Gibraltarbadje in de Gibraltarstraat is een verborgen parel in Bos en Lommer. Het badje is het hele seizoen gevuld en wordt dagelijks schoongemaakt. Bij 20 graden of warmer wordt er toezicht gehouden. Op het Bellamyplein wordt het peuterbad nu onderhouden.

Naast het grote veld van het Westerpark ligt de langgerekte Spartelvijver. Hij loopt schuin af. In de zomer wordt het water schoongehouden door filters, er wordt geen chloor gebruikt.

De Spartelvijver in het Westerpark Beeld ANP
De Spartelvijver in het WesterparkBeeld ANP

Noord

Kinderen in Noord hebben tijdens de warme dagen een mooi bad tot hun beschikking. Het buurtbad op het Plejadenplein in Tuindorp Oostzaan is een ruim bad dat wordt beheerd door het Noorderparkbad. En ook bij de Adelaarsweg (Noorderpark) is een vrij groot badje voor waterpret. Het is bij mooi weer open tussen 12.00 tot 18.00 en het water wordt dagelijks ververst.

Oost

Het pierenbadje van Aldo van Eyk in het Oosterpark heeft, net als het park zelf, een transformatie doorgemaakt. Alle paden in het park zijn opnieuw geasfalteerd, en er is onder andere een nieuw speeltoestel geplaatst. Het badje is het hele seizoen gevuld.
Voor het terras van Hotel Arena is een rotspartij met fontein, ook daar kunnen kinderen verkoeling zoeken.

Bij de grote renovatie van het Oosterpark werd ook het pierenbadje opgeknapt. Beeld Mats van Soolingen
Bij de grote renovatie van het Oosterpark werd ook het pierenbadje opgeknapt.Beeld Mats van Soolingen

Zuid

Midden in het Vondelpark kunnen kinderen lekker spelen in een pierenbadje. Het badje is het hele seizoen gevud en wordt dagelijks schoongemaakt. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur is er toezicht. Even buiten het park vind je een badje op het Cremerplein.

Ook het Beatrixpark heeft een groot pierenbad, dat ongeveer vanaf half mei geopend is. Rondom zijn wat speeltoestellen en aan de rand van het water kijkt een bronzen zeemeermin toe. Het water wordt dagelijks ververst.

Pootjebaden midden op het Museumplein kan natuurlijk ook. In de grote vijver laten veel toeristen hun voeten even afkoelen.

Tussen de pootjebadende toeristen kunnen kinderen lekker spetteren in de vijver op het Museumplein. Beeld ANP
Tussen de pootjebadende toeristen kunnen kinderen lekker spetteren in de vijver op het Museumplein.Beeld ANP

Nieuw-West

In Nieuw-West kunnen kinderen niet alleen het water in bij de Sloterplas, maar ook in het Gerbrandypark in Slotermeer. Bij het pierenbadje zijn ook speeltoestellen aanwezig.

Zuidoost

De waterspeelplaats in het Gaasperplaspark is de plek voor waterpret in Zuidoost. Kinderen kunnen op en in het water spelen, er is een kabelbaan, een keiensloot en een sluisjescomplex waarmee watervallen kunnen worden gemaakt.

Liever naar een buitenzwembad? In deze buitenbaden kun je de hele zomer terecht.

Nog meer zwemplekken?

Weet jij alternatieven voor waterpret voor kleine Amsterdammertjes? Mail dan naar stadsgids@parool.nl.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden