Hier kijk je het WK op groot scherm

Dat Nederland niet meedoet aan het WK voetbal, wil niet zeggen dat er niet gekeken kan worden. Juichen voor een ander is immers (bijna) net zo leuk. Op deze plekken kijk je het WK op groot scherm.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Allesvreters kunnen terecht bij café Piet de Gruyter, daar worden namelijk alle wedstrijden uitgezonden. De zaak deed misschien een tikkie pro-Rusland aan, door de giga matroesjka die er stond, maar dat is slechts schijn. De eigenaar was/is namelijk eigenlijk voor Portugal.

Ook Café Tapmarin is niet kieskeurig en zendt de finale uit op 15 juli. 'Net zoals een Sports café dat doet,' schrijven ze.

Market 33 op de Zuidas toont de finale ook op een groot scherm. Fans van specifieke elftallen kunnen hun buik met thema-voedsel vullen. 'Proef een malse entrecote, een vegan flammkuchen, een pittige curry of een poke bowl,' aldus de foodcourt.

Bij restaurant Mamas & Tapas waren alle wedstrijden op groot scherm te aanschouwen - de eigenaren van de toko hebben overigens wel een lichte voorkeur voor de Balkan-deelnemers (let op: dit was eerst bij Friends).

Ook bij The Student Hotel kun je het WK op grote schermen volgen. Een voorkeursteam hebben ze hier niet, wel worden kinderen uit Maputo in Mozambique gesteund met een speciaal initiatief 'Double World Cup'. Wie een speciaal WK donatiemenu in het bijbehorende restaurant The Commons bestelt, doneert automatisch een euro aan het initiatief. Het totaalbedrag wordt door The Student Hotel verdubbeld.

The Student Hotel Beeld Tammy van Nerum
The Student HotelBeeld Tammy van Nerum

Sinds jaar en dag roepen ze bij Belgisch biercafé Gollem's Proeflokaal al 'België Boven' en dat is uiteraard deze keer niet anders.

Meneer Nieges staat ook klaar voor de finale: de hele tent wordt omgetoverd "in een Kroatisch paradijsje".

In de Tolhuistuin zingt een singer-songwriter voetballiedjes tijdens een voetbalshow. Als iedereen opgewarmd is wordt de finale uitgezonden.

Het Huis van Iemand Anders kiest partij voor onze zuiderburen en verandert voor de gelegenheid in Het Huis van België. Compleet met dikke frieten en Belgische pinten en stoofvlees.

Ook het Westergasterras verruilt de Oranje leeuwen voor de Rode Duivels. Wie verzekerd wil zijn van een van de 100 beste plaatsen, kan een plek reserveren. Aangezien de vraag erg groot blijkt te zijn, is besloten ook in de Westerunie een fiks scherm op te hangen. Ook daar kunnen de eerste rijen gereserveerd worden.

Ook de Qfactory heeft een groot scherm waarop de halve finale is te zien.

BELGIË!!!! Beeld Westergasterras
BELGIË!!!!Beeld Westergasterras

The Cottage juicht - hoe kan het ook anders - voor Engeland. Ze beloven koude New Castle Brown Ale, gloeiendhete (cottage?) pies en voor wie zondag aan wil schuiven: een roast dinner.

- Missen we een plek? Laat het ons weten!

- In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het WK voetbal 2018

- Dat Oranje niet meedoet schrijnt nog, maar nu het WK voetbal begint, is het wel zo leuk om in de kroeg voor een ander land te kunnen juichen. Good old buurland België?

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden