Hier kijk je de verkiezingsuitslag in de stad

De stembussen sluiten 21 maart om 21.00 uur. Daarna is het wachten op de eerste voorzichtige uitslagen. Welke partij viert feest, wie moet zijn wonden likken? Hier kun je de uitslagen volgen in de stad.

Het Parool
Bij welke partij wordt de overwinning straks het grootst gevierd? Beeld ANP
Bij welke partij wordt de overwinning straks het grootst gevierd?Beeld ANP

Nationale Opera & Ballet
In de foyer van het Nationale Opera & Ballet organiseert de gemeente een verkiezingsavond die toegankelijk is voor iedereen. Nadat de stembussen sluiten worden eerst de prognoses van OI&S bekendgemaakt. De voorlopige uitslag volgt later, door waarnemend burgemeester Van Aartsen. NOS en AT5 zenden live uit vanaf deze locatie.
Vanaf 21.00 uur

Pakhuis de Zwijger
Met publiek en experts wordt op basis van de uitslagen vooruitgeblikt op de nieuwe politieke verhoudingen in de stad. Ook wordt de Nieuw Amsterdam Raad officieel gepresenteerd, een groep van 45 millennials die vier keer per jaar bijeenkomt om belangrijke stedelijke onderwerpen te bespreken en (ongevraagd) advies uitbrengt aan de echte gemeenteraad.
Vanaf 20.00

Op groot scherm in de kroeg
Of het net zo spannend wordt als een voetbalwedstrijd van Oranje? De prognoses voorspellen in elk geval een nek-aan-nek-race tussen D66 en GroenLinks. In café Schinkelhaven in Zuid kun je de uitslagen volgen op groot scherm. Aan de andere kant van de stad kan dat ook in Crea, ongetwijfeld te midden van studenten.
Vanaf 20.00 uur

Kriterion
In de grote zaal van Kriterion worden de exitpolls en uitslagen op het witte doek vertoond. Wie zin heeft in een vrolijkere noot kan in het café terecht. Daar treden jazzpianist Oscar Jan Hoogland en het Chris Corstens Quartet op.
Van 20.30-01.00 uur

D66-aanhangers komen bij elkaar in Club Claire. Wordt het feest? Beeld Amaury Miller
D66-aanhangers komen bij elkaar in Club Claire. Wordt het feest?Beeld Amaury Miller

SP - Schreierstoren
Voor de SP staat deze locatie hopelijk niet symbool voor de verkiezingsresultaten van de SP. In het VOC Café in de Schreierstoren verzamelen aanhangers van de SP zich om de uitslagen te volgen.
Vanaf 20.00 uur

D66 - Club Claire
Wie D66 een warm hart toedraagt, kan de uitslagen te midden van gelijkgestemden kijken in Club Claire. De peilingen voorspellen dat D66 misschien wel de grootste van de stad wordt. Claire is een goede plek voor een feestje achteraf: je kunt er tot 02.30 uur terecht.
Van 19.30-02.30 uur

GroenLinks - Panama
Niet alleen de Amsterdamse fractie van GroenLinks volgt met hooggespannen verwachtingen de uitslagen in club Panama, ook landelijk GroenLinks is hier aanwezig. Met in elk geval speeches van partijvoorzitter Marjolein Meijer, de Amsterdamse lijsttrekker Rutger Groot Wassink en partijleider Jesse Klaver.
Vanaf 20.30 uur

PvdA - Akhnaton
Vrijwilligers, medewerkers en stemmers van de PvdA verzamelen zich in Aknathon. Daar zullen in elk geval ook lijsttrekker Marjolein Moorman en Lodewijk Asscher aanwezig zijn.
Van 20.00-02.00 uur, vooraf aanmelden

Stemmen? Dit zijn de leukste stemlokalen van de stad

Volg de verkiezingen

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Like Amsterdam Kiest op Facebook om niets meer te missen.

Stemadvies nodig? Doe de Kieswijzer van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden