Hevige vechtpartij tussen rappers op Appelsap

Tijdens het festival Appelsap is het zaterdag tot een behoorlijke knokpartij gekomen tussen twee groepen rappers.

De Amsterdammers van SBMG hadden het aan de stok met rapper Louivos van Wilde Westen uit Den Haag. Beide acts traden op tijdens het festival in het Flevopark en verschenen in de aanloop daar naartoe nog gezamenlijk in een promotiefilmpje.

(Tekst loopt door onder het filmpje)

Het weerhield ze er niet van zaterdag over en weer en in het openbaar rake klappen uit te delen. Nadat het gelukt was de vechtersbazen uit elkaar te halen zijn zowel SBMG als Wilde Westen van het terrein verwijderd, laat de organisatie weten.

Waarom ze dat deden is vooralsnog raadselachtig. Hagenaar Louivos bracht eerder deze week de omslag van zijn nog te verschijnen mixtape 'Ik chap (eet, red.) die rappers in me eentje' uit. Daarop eet een geanimeerde versie van hem een bord vol collega-rappers leeg. Eén daarvan is Chivv van SBMG. Tegelijkertijd verschenen vanuit beide kampen kort na de vechtpartij filmpjes waarin gepocht werd met Rolex-horloges en over en weer bedreigingen worden geuit.

Almere
Op 15 september staan beide acts geboekt op het Kaftival in Almere. Daar verandert na zaterdag niets aan, laat de organisatie van dat festival weten.

"Er zit twee uur tussen hun optredens in en die gebeuren in verschillende zalen. We vertrouwen erop dat de artiesten professioneel genoeg zijn om te begrijpen dat als ze tijdens werktijd rotzooi trappen, ze snel werkloos kunnen raken. Dat wil niemand."

Broederliefde
De confrontatie met Wilde Westen van zaterdag is overigens niet de eerste vechtpartij die SBMG met collega's heeft. Onlangs nog verschenen beelden online van een gevecht tussen de Amsterdammers en Broederliefde uit Rotterdam.

Lees ook onze recensie van Appelsap 2017: Op Appelsap juicht men met name voor rappers van eigen bodem

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden