Het zou wat

THEODOR HOLMAN

Moebarak is weg.

Nou, fantastisch, geloof ik. Of niet? Ik weet het niet.

Ik weet één ding wel: ik vond al die aandacht voor Egypte op de televisie en in de kranten vrij vervelend en onbegrijpelijk.

Uren moesten we kijken naar een plein waar niets gebeurde maar wisten we voor die tijd iets over Egypte, behalve dat je er fijn op vakantie kunt gaan?

Zou het niet belangrijker zijn geweest als de televisie eens uren en uren zou besteden aan onze eigenzaken: de gezondheidszorg die hollend achteruit gaat, de leraren die te weinig betaald krijgen en uit het onderwijs vertrekken, het groeiende gevoel van toenemende criminaliteit?

Nee, we laten ons meeslepen door de romantiek van de revolutie.

Hoi, hoi, hoi, Moebarak is weg! Het interesseert me eigenlijk weinig.

Dat nu de contrarevolutionairen vermoord zullen worden, zal overmorgen ook niemand iets kunnen schelen. Als de revolutionairen van nu morgen het Suezkanaal sluiten, zullen de aanhangers van Moebarak weer op het schild worden geheven, wat ze ook denken en vinden als ze dat kanaal voor ons maar openhouden.

De Moslimbroederschap, zo staat vandaag in de Volkskrant, heeft al sinds Eisenhouwer contacten met de Amerikaanse regering - tot op de dag van vandaag.

Is dat goed of slecht?

De EU bij monde van mevrouw Ashton heeft zich gedurende de afgelopen dagen niet laten horen. Terecht of niet? Wat had de EU bij een uitspraak te winnen of te verliezen?

Amerika is de afgelopen dagen alleen maar aan het draaien geweest. Terecht of niet? Ik zou het niet weten.

Is de vrede gediend bij de militairen die nu de macht in handen hebben? Zo ja, moeten we dan niet dat militaire bewind steunen? Zo nee, moeten we dan de Moslimbroederschap steunen?

Ik zou het niet weten. En sterker: het kan me niets schelen.

Ik maak me duizend keer meer zorgen over de gezondheidszorg en het onderwijs in een verward Nederland, dan over de gebeurtenissen in een land dat over twee weken al van de voorpagina's is verdrongen in de kranten die in hun voortbestaan worden bedreigd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden