Het Vondelpark krijgt informatiepunt

Het Vondelpark krijgt een eigen informatiepunt. Het Vondelpark Informatie Punt komt naast het Vindhek, bij de ingang Van Baerlestraat. Donderdag opent het informatiepunt. Meer dan zestig vrijwilligers gaan de kiosk runnen.

Charlotte Knobben
Het Vondelpark Informatie Punt naast het Vindhek Beeld Stichting Hart voor het Vondelpark
Het Vondelpark Informatie Punt naast het VindhekBeeld Stichting Hart voor het Vondelpark

Stichting Hart Voor Het Vondelpark sloeg de handen ineen met SooZ, ondernemersvereniging Vondelpark, Natuur&Milieu Team Zuid, de Vereniging Vrienden van het Vondelpark en Stadsdeel Zuid. De voorbereidingen duurden ruim een jaar.

Voorzitter van Stichting Hart Voor Het Vondelpark en initiatiefneemster van het informatiepunt Cintha van Heeswijck: "Iedere Amsterdammer heeft een herinnering aan het Vondelpark. Het is echt een soort microkosmos waar verschillende bezoekers op af komen. Het bezoekersaantal blijft maar groeien. Met deze kiosk hopen wij aan de grote behoefte te voldoen."

Van Heeswijck doelt op informatie verstrekken over activiteiten in en om het park. "Er lopen hier nog te vaak toeristen rond met vragen. Maar we zien de Amsterdammers ook graag." Vanaf donderdag kunnen zij dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur bij de vraagbaak terecht.

Andere werkzaamheden zijn scholen en bedrijven rondleidingen aanbieden, souvenirs verkopen en nieuwe vrijwilligers werven. "Om dit rijksmonument voor toekomstige generaties leefbaar te houden zijn we op zoek naar extra mensen, bedrijven, sportclubs en scholen die de handen uit de mouwen willen steken met het onderhoud van het park."

De kiosk - die eerder in Artis stond - is een pilot tot en met 31 oktober. Maandelijks zal een evaluatie plaatsvinden om te onderzoeken of het informatiepunt daadwerkelijk van toevoegde waarde is. "Ik heb er vertrouwen in. Tijdens het opzetten van de kiosk heb ik tijdens het eerste kwartier al zo'n twintig vragen beantwoord."

Stichting Hart voor het Vondelpark

De Stichting Hart voor het Vondelpark bestaat sinds 2004. Hun doel is om geld in te zamelen voor de verbetering van het Vondelpark. Het geld wat door de kiosk wordt binnengehaald gaat naar de stichting.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden