Lezersbrieven

'Het probleem is veel groter dan deze homohaatflyer'

Twee lezers van Het Parool reageren op de homohaatflyers die afgelopen week zijn verspreid in Amsterdam. 'Waarom accepteren we dit soort onzinteksten?'

'Laat dit een oproep zijn om te gaan werken aan de versie 2.0 van Bijbel, Thora en Koran!' Beeld anp
'Laat dit een oproep zijn om te gaan werken aan de versie 2.0 van Bijbel, Thora en Koran!'Beeld anp

Kindermishandeling
Voor die verspreiders van die homohaatflyer: in 2010 zijn volgens het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) 115.000 kinderen in gezinsverband misbruikt, waarbij minstens 99 procent van die verbanden heteroseksueel waren. 'Het risico op kindermishandeling is ruim acht keer groter in gezinnen met zeer laag opgeleide ouders en vijf keer groter wanneer beide ouders werkloos zijn. Daarnaast is het risico op kindermishandeling groter bij éénoudergezinnen, gezinnen met drie of meer kinderen en stiefgezinnen. Ook een allochtone achtergrond laat een verhoogd risico zien,' aldus het NJI op zijn site.
Theo de Huet, Amsterdam

Religie 2.0

Als gay ben ik uiteraard blij met alle ophef die is ontstaan door de verspreiding van de homohaatflyers. Jammer dat de ophef beperkt blijft tot deze flyer. Het probleem is immers veel groter.

Waarom accepteren we dat in de Bijbel, de Thora en de Koran nog van dit soort discriminerende, intolerante en haatverspreidende onzinteksten staan?

Waarom maakt Nederland zich wel druk om de kleur van een kindervriend en zijn hulpjes, maar niet om verschrikkelijke teksten in boeken die over de hele wereld verspreid zijn? Waarom accepteren we dat kinderen worden opgevoed met deze verschrikkelijke teksten? Dat is toch niet consequent en overtuigend?

Wordt het niet tijd dat er nieuwe versies van de Bijbel, de Thora en de Koran uitkomen waaruit alle vormen van discriminatie en intolerantie zijn verwijderd? Dan zijn deze boeken geschikter voor de opvoeding van onze kinderen, die we graag laten opgroeien een in tolerante maatschappij zonder haat, discriminatie en onderdrukking. Laat dit een oproep zijn om te gaan werken aan de versie 2.0 van Bijbel, Thora en Koran!
Tom Heijnen, Amsterdam

Lees ook: Amsterdam pikt homohaat niet [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden