Nieuws

Het Parool gaat verder als ochtendkrant

Het Parool gaat per 3 januari 2022 verder als ochtendkrant. Vanaf deze dag wordt de krant doordeweeks in de ochtend bezorgd, in plaats van in de middag.

Het Parool
null Beeld

Abonnees zijn dinsdag geïnformeerd over deze historische verandering in de bezorging van Het Parool, dat decennialang in de middag bij de lezers op de mat viel.

Ook de digitale editie en de digitale krant (pdf) verschijnen vanaf 3 januari in de ochtend al online. Op zaterdag blijft alles bij het oude; Het Parool verschijnt op zaterdag al in de ochtend.

De beslissing om een ochtendkrant te worden, heeft verschillende redenen, zegt Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool. “Voorop staat dat we denken dat wij onze lezers in de ochtend nog beter kunnen bedienen.” De belangrijkste reden is een journalistieke. Veel lezers volgen het nieuws op de voet via hun smartphone en zijn aan het eind van de middag, als Het Parool wordt bezorgd, al goed op de hoogte. “We zijn ervan overtuigd dat de ochtend door de aanwezigheid van online nieuws een beter en logischer moment van verschijnen is,” aldus Leupen.

Daarnaast is er een praktische reden: Het Parool is een van de weinig overgebleven middagkranten in Nederland. De kosten voor distributie en bezorging zijn hierdoor relatief hoog, waardoor de bezorging aan het eind van de dag meer en meer onder druk komt te staan. “Door de overgang naar de ochtend kunnen wij de bezorging ook op de lange termijn garanderen.”

Het Parool, voortgekomen uit het verzet, staat er goed voor, zegt Leupen. “Het totale aantal abonnees groeit. Steeds meer mensen weten ons te vinden, zeker ook online.”

De brief die abonnees ontvangen

Geachte lezer,

Het Parool staat voor een historische verandering. Op 80-jarige leeftijd gaat Het Parool, vanaf 3 januari 2022, verder als ochtendkrant. Dit betekent dat de doordeweekse krant vanaf die dag ’s ochtends vroeg wordt bezorgd en niet meer in de middag. Wij begrijpen dat dit voor u als trouwe lezer een hele verandering is.

De beslissing om naar de ochtend te gaan, heeft verschillende redenen; journalistieke en praktische. Voorop staat dat we denken dat we u, als lezer, in de ochtend nog beter kunnen bedienen. Daarom verschijnen ook de digitale editie en de digitale krant (pdf) vanaf 3 januari in de ochtend al online. Op zaterdag blijft alles bij het oude.

We zijn ervan overtuigd dat de ochtend door de aanwezigheid van online nieuws een beter en logischer moment van verschijnen is. De meeste lezers hebben aan het eind van de middag het nieuws en de achtergronden al op hun smartphone gelezen. We denken dat we u in de ochtend een frisse blik op het nieuws in Amsterdam en in de rest van de wereld kunnen bieden.

De praktische reden: Het Parool is een van de weinige middagkranten in Nederland. De kosten voor distributie en bezorging in de middag worden inmiddels gedragen door een klein aantal kranten en zijn daardoor relatief hoog. Dit betekent dat de bezorging onder grote druk staat. Door de overgang naar de ochtend kunnen wij de bezorging ook op langere termijn garanderen.

Uiteraard blijven we op onze site en in onze app de hele dag door het laatste nieuws en de beste achtergrondstukken aanbieden, voor u als abonnee gratis. U kunt Het Parool op deze manier lezen waar en wanneer u maar wilt.

Het is misschien even wennen, maar ik hoop dat u net zo enthousiast bent over deze verandering als wij en dat u ook in de toekomst Het Parool met veel plezier blijft lezen, al is het dan op een ander tijdstip.

Voor de veelgestelde vragen over dit onderwerp gaat u naar parool.nl/service/faq. Als u nog andere vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via parool.nl/service/contact. Heeft u vragen aan mij persoonlijk, dan kunt u mij bereiken via hoofdredactie@parool.nl. Ik hoor graag wat u van deze verandering vindt.

Met vriendelijke groet,

Kamilla Leupen

Hoofdredacteur Het Parool

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden