PlusOpen

Het ouwelullendrankje wordt weer hip bij de Kopstootbar

Van ouwelullendrank naar jongerengoedje: in de Kopstootbar drink je Amsterdamse jenever.

De Kopstootbar huist in een scheef pand op de ZeedijkBeeld Roï Shiratski

Je kunt het een opsodemieter noemen, motor met zijspan, recht-op-en-neertje, nekslag, stelletje, kapitein-luitenant, peper-en-zout-stelletje of gewoon een kopstoot: een glas bier met ernaast een jenevertje. Ouwelullendrank toegankelijk maken voor jongeren, dat is het doel dat de 'drie beste gabbers' Maarten de Vries (26), Jamie van der Will (27) en Sunny Bakhtiar (30) voor ogen hebben. Jajem, hun eigen jenever, is de uitkomst. De gedistilleerde drank met citroengras, hibiscus, vlierbloesem en (natuurlijk) jeneverbes is op en top Amsterdams: gemaakt in de stad, met ingrediënten uit de stad.

Jongensdroom
Het kleine, scheve pand op de Zeedijk waarin de Kopstootbar huist, was opengesteld voor een pop-upconcept. Toen er weinig goede ideeën voor binnenkwamen, werden De Vries, Van der Will en Bakhtiar door het bedrijf De Mooie Jongens gevraagd of zij hun jeneverconcept wilden uitbouwen. Daar hadden de drie wel oren naar. 'Ieder jongetje wil toch zijn eigen sterke drank maken?' zegt De Vries.

De bar kent een kopstootkaart met drie recepten: de Classic, de Real Man Kopstoot (waar de jenever voor het gemak in het bier wordt gegooid), en de Lady Kopstoot (witbier in een klein vaasje met een jenevertje ernaast).

Bij de kopstootkaart zal het niet blijven. Een cocktailkaart, waarop cocktails staan met Jajem als basis, is onderweg.


Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden