Het Oosten koopt sekspanden Geerts

AMSTERDAM - NV Stadsgoed, dochterbedrijf van woningcorporatie Het Oosten, probeert met hulp van de gemeente seksbaas Charles Geerts op de Wallen uit te kopen. Het gaat om de overname van twintig panden met 53 prostitutieramen.Dit hebben de woordvoerders van beide partijen vanmorgen bevestigd. Stadsgoed krijgt tot 1 september het exclusieve onderhandelingsrecht. Daarbij zijn ook de gemeente en politie en justitie betrokken.

Eerder verkocht Geerts al drie panden met dertien kamers. Inmiddels wil hij volgens zijn woordvoerder ook wel van de rest af.

Charles Huijskens, woordvoerder van Het Oosten, zegt dat de gemeenteraad vorige week vertrouwelijk is ingelicht. Het betreft volgens Huijskens een mega-transactie. Het aandeel van Geerts' imperium in de hoerenbuurt betreft ongeveer dertig procent van het totale aanbod. De panden zouden meer dan 23 miljoen euro waard zijn.

De gemeente weigerde vandaag elk commentaar over de kwestie.

Amsterdam trok eind vorig jaar 33 vergunningen van seksbedrijven op de Wallen in en sommeerde hen op korte termijn de ramen te sluiten. Zeven getroffen exploitanten stapten naar de rechter. Die besloot dat de peeskamers voorlopig mogen openblijven, in elk geval tot de ingediende bezwaarschriften zijn behandeld.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden