Plus

Het nieuwe K3 kan weer 17 jaar mee

De Heineken Music Hall was dit weekend het domein van K3. Het oude K3 nam afscheid, het nieuwe debuteerde er. En dat acht keer achter elkaar.

Wel acht keer treden het oude en het nieuwe K3 dit weekend op in de Heineken Music Hall. Beeld Amaury Miller, www.aumaurymiller.nl
Wel acht keer treden het oude en het nieuwe K3 dit weekend op in de Heineken Music Hall.Beeld Amaury Miller, www.aumaurymiller.nl

De rij voor de Heineken Music Hall is zaterdag lang. Zo lang zelfs dat hij zich rond het restaurant midden op de Arena Boulevard kringelt. En helemaal vooraan in die rij, met haar neus tegen de glazen deuren, staat Milou. Ze is vier jaar en heeft twee vlechtjes in haar blonde haar. Ze heeft er zin in, maar kijkt toch ook wat benauwd. "Ze moet zo vreselijk plassen," verduidelijkt de tante met wie ze is. Het tweetal komt uit Naaldwijk. "En dat ligt weer vlak bij 's-Gravezande, waar Klaasje vandaan komt."

Voor wie het niet weet: Klaasje, een blonde domineesdochter, is het Nederlandse lid van de nieuwe versie van het verder Vlaamse K3. Gaat dat zomaar? De leden van een al zeventien jaar bestaande groep vervangen door jongere exemplaren? Milou heeft er geen problemen mee. Gevraagd naar haar favoriete nummer van het trio noemt ze zonder aarzeling 10.000 ballonnen, de eerste hit van het nieuwe K3.

Het vrouwelijke geslacht is veruit in de meerderheid in de lange rij voor de Heineken Music Hall, waar het oude K3 afscheid zal nemen van het Amsterdamse publiek en het nieuwe K3 debuteert. Hier en daar zie je een papa, maar de fans van de groep lijken alleen uit meisjes te bestaan. Of wacht, daar halverwege de rij zit op de schouders van zijn vader een jongetje. De driejarige Olivier is zo opgewonden over wat er komen gaat dat praten even niet wil lukken. En dus voert zijn moeder het woord maar.

Vroeger, voor ze een zoon hadden, vonden zij en haar man K3 maar niks eigenlijk. Ze zijn om sinds K3 zoekt K3, de zowel op de Nederlandse als Vlaamse tv uitgezonden talentenjacht waarbij uit duizenden kandidaten drie nieuwe zangeressen werden gekozen. Lolly Pa en ma vonden het zo'n leuk programma, dat ze het de volgende dag aan zoon Olivier lieten zien. Waarmee K3 er direct een toegewijde fan bij had. Worden zijn ouders al een beetje gek van de muziek? "Die muziek is wel te doen," zegt ma. "Maar dat hij ook maar telkens opnieuw die afleveringen van K3 zoekt K3 wil bekijken, daar worden we weleens knetter van."

Boven op de schouders van zijn vader roept Olivier: "Ka driééééé!" Wel acht keer treden het oude en het nieuwe K3 dit weekend op in de Heineken Music Hall. Goed voor rond de 48.000 bezoekers, waarmee je weer bijna drie keer die enorme, vlakbij gelegen Ziggo Dome zou kunnen vullen.

Cash cow
Inderdaad, K3, marktleider in wat kinderpop heet, is nog altijd een enorme cash cow. Ook binnen in de Heineken Music Hall wordt goed verdiend. 3,50 euro voor een K3-lolly, het is best veel geld. En welke ouder zegt nee tegen een smeekbede om zo'n zwaailichtje als al die andere meisjes ook mogen? Acht euro - voor iets wat na dit concert waarschijnlijk nooit meer wordt aangeraakt. Zelfs voor een stoelverhoger, die je bij kinderfilms in de bioscoop altijd gratis mag gebruiken, moet drie euro worden neergelegd. Maar het blijft een mooi gezicht, zo'n hele zaal vol minifans (van pakweg drie tot negen jaar oud) in totale adoratie. Elk K3-liedje wordt woord voor woord meegezongen, zoals ook elk dansje perfect wordt meegedaan.

Even een quizje tussendoor. "Welk liedje hoort hierbij?" vraagt Josje, de Nederlandse zangeres van het oude K3, terwijl ze zonder dat er muziek klinkt een dansje op de plaats maakt. Een makkie, vindt de zaal. "Afrika tot in Amerika," klinkt het uit duizenden kelen. Dunnetjes Op het oude en het nieuwe K3 wordt even enthousiast gereageerd.

Dunnetjes klinkend
De wisseling van de wacht komt wel op tijd. De twee Vlaamse zangeressen van het oorspronkelijke K3 hebben de veertig reeds bereikt en dat is in de wereld van de kinderpop een wel heel gevorderde leeftijd. De oude K3'ers zingen wel een stuk beter dan de vooralsnog wat dunnetjes klinkende nieuwe K3'ers. Vertrouwen in de toekomst heeft die nieuwe generatie wel. "Wij zijn klaar voor de volgende zeventien jaar," klinkt het vanaf het podium.

De nichtjes Lin (5) en Romi (4), allebei gestoken in K3-jurkjes, zijn na afloop buiten nog helemaal in de wolken, hoewel ze het wel héél jammer vinden dat ze hun lievelingslied Je Hebt een Vriend niet hebben gehoord en het ze niet is gelukt aan het einde van de show de zangeressen een handje te geven. En Lin is ondanks alle opwinding toch ook een beetje verdrietig: "Nu zie ik Karen, Kristel en Josje nóóit meer."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden