Plus

Het nieuwe hotel Sir Adam hield een sollicitatiefeest

Sir Adam in de A'DAM Toren is in alles apart. Het nieuwe hotel, dat deze week open gaat, organiseerde een speciale zoektocht naar de 75 personeelsleden.

Hotel Sir Adam in de ADAM Toren Beeld Steve Herud
Hotel Sir Adam in de ADAM TorenBeeld Steve Herud

"We wilden niet alleen hotello's trekken," zegt Solange Beeks van EHPC, de uitbater die Sir Adam deze week opent. "Het hotel ligt op zo'n belangrijke plek in de stad dat we daar ook de juiste mensen bij wilden betrekken."

Sir Adam bezet de laagbouw en de onderste acht verdiepingen van de uitgaanstoren, daarboven zetten restaurants, loungebars en muziekbedrijven als Sony, Massive Music en Gibson de toon. "Met Sir Adam willen we daarop aansluiten. Dus hebben we in onze vacatures aan de sollicitanten gevraagd naar hun ritme. Om te kijken hoe creatief mensen zouden reageren."

Sommigen reageerden met hun favoriete muziek, of maakten een YouTubefilmpje om zichzelf te presenteren. Maar Amsterdammer Joost Mallo deed het anders. Die schreef een liefdesbrief, geïnspireerd door de naam van het hotel. "Sir Adam is een persoon. Die moet je dan ook zo benaderen. Het voelde alsof ik een liefdesbrief naar mijn middelbare schoolliefde schreef. Of één van de velen die daarna volgden."

Sollicitatiefeest
Het kostte hem anderhalf uur: 'Dear Sir Adam, We kennen elkaar niet maar ik ben vaak genoeg langs gefietst en heb naar je gelachen. Je bent iconisch, maar voor velen nog een mysterie. We hebben veel gemeen: de liefde voor Amsterdam, evenementen, gastvrijheid en muziek.'

En: 'Ik wil je 24 uur per dag liefhebben. Ik wil je aan het lachen maken, je geliefd laten voelen, dansen, dromen, luisteren. Er voor elkaar zijn en voor Amsterdam. Doe gewoon je ogen dicht en stel je voor dat we samen zijn, samen voor iedereen die net zo van Amsterdam houdt als wij doen.'

Van een sollicitatiegesprek kwam het niet. "Dat wilden we juist niet op de traditionele manier doen," zegt Beeks. "We hebben een feestje georganiseerd nog in het bouwval, met drankjes en muziek. Tijdens het feestje hebben we de sollicitanten geïnterviewd."

Mallo, tot dan werkzaam als evenementmanager bij jeugdherberg Stayokay in de Indische Buurt, kwam met een roos voor de hotelmanager, op zijn knieën. "We hebben heel veel goede reacties gekregen," zegt Beeks, "maar Joost blonk echt uit."

Als master of ceremony, verantwoordelijk voor evenementen en bijeenkomsten in het hotel is Mallo nu druk met het openingsfeest. Daarna volgen de evenementen in The Butcher Social Club, een kruising tussen een burgerrestaurant en muzieklounge, in de laagbouw van de toren en de zes studio's, evenementenzalen in de basis van de toren.

Voor eigenaar EHPC zijn het vooral de medewerkers die het verschil moeten maken. "Ook in vergelijking met onze andere hotels is het team bij Sir Adam superjong," zegt Beeks. "Maar dat sluit ook precies aan bij deze plek en bij de bezoekers die we verwachten."

Gitaar en platenspeler
Een platenspeler en een gitaar. Waar andere hotels zich laten voorstaan op hun uitgebreide selectie bedkussens of douchezeepjes, profileert Sir Adam zich naast kussens en zeep ook met vinyl en Gibson. De inrichting van de 108 kamers van Sir Adam, met hints naar de jaren zestig en zeventig, is van het New Yorkse Icrave dat, de rest van de toren indachtig, alle oppervlaktes zo kaal mogelijk heeft gehouden.

Zo zijn alle tussenmuren opgetrokken uit dezelfde betonsoort als waarvan de voormalige Shelltoren is gemaakt. De meubels zijn weer van gepolitoerd hout en de verlichting van Spannend Licht is alom aanwezig. In sommige kamers zit de wastafel in de kamer, terwijl de badkamer wel een bad en regendouche apart heeft.

Trekker is de vensterbank: een zitje bij de manshoge ramen die uitkijken over de stad. Maar vooral die platenspeler. Het vinyl kan in de lobby worden geleend, uit van die ouderwetse platenbakken Ook staat er een gitaar van Gibson, een van de bedrijven die op de kantoorverdiepingen van de A'DAM Toren gevestigd is. Wie een ander model wil, kan deze bij de roomservice bestellen.

Wie niet zo van het vinyl of het gitaarspel is, kan op verzoek een dj-set in de kamer krijgen. Of een gitaarles bestellen. En bovendien: de platenspeler blijkt bij nadere inspectie heel wat moderner - want voorzien van blue­tooth - dan hij oogt. Kamerprijzen beginnen bij 150 euro, maar dat zal alleen het laagseizoen zo zijn.

De sollicitatie van Joost Mallo bestond uit een liefdesgedicht Beeld Mats van Soolingen
De sollicitatie van Joost Mallo bestond uit een liefdesgedichtBeeld Mats van Soolingen
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden