PlusAlbumrecensie

Het nieuwe album van Laura Marling is een muzikaal hart onder de riem

Laura Marling - Songs for our Daughter
(Chrysalis Records) Beeld
Laura Marling - Songs for our Daughter(Chrysalis Records)

Het aantal albums op de releasekalender van deze lente slinkt snel. Verschoven naar de herfst als er – zo hopen de artiesten – weer mogelijkheden voor grootschalige promotie zijn. Folkzangeres Laura Marling (30) maakt precies de tegengestelde beweging. Haar voor augustus aangekondigde album verscheen deze week al. ‘Onder deze omstandigheden zag ik geen reden iets achter te houden dat een beetje vermaak en misschien zelfs wat saamhorigheid kan bieden.’

Een beslissing waarvoor de Britse Marling een groot compliment verdient. Niet in de laatste plaats omdat Songs for our Daughter een erg goed album is en inderdaad werkt als muzikaal hart onder de riem.

Een fraai sober georkestreerde en knap geschreven liefdesbrief is het geworden. Een boodschap aan de dochter die Marling (nog) niet heeft, een vingerwijzing over valkuilen in de liefde en de noodzaak van volharding in het leven.

Hoewel de invloeden van Bob Dylan en Leonard Cohen hoorbaar zijn, is Songs for our Daughter prachtig licht van toon. Dat is vooral te danken aan Marlings engelachtige stem waarmee ze melancholie weet om te zetten in troost en hoop.

Haar vorige plaat, Semper Femina, werd in 2018 genomineerd voor een Grammy als beste folkalbum. Het kan niet anders: deze keer is het raak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden