Ingezonden Brief

'Het niet verkiezen van Martin Bosma als Kamervoorzitter is een gemiste kans'

Geen voorzitter had Geert Wilders beter terecht kunnen wijzen dan zijn partijgenoot Martin Bosma, schrijft Ronny van de Water in een ingezonden brief in Het Parool.

Bosma met de uiteindelijke winnaar van de verkiezingen om het voorzitterschap van de Tweede Kamer, Khadija AribBeeld anp

In zijn gebruikelijke klaagzangstijl beklaagde Theodor Holman zich donderdag over het niet kiezen van Martin Bosma als voorzitter van de Tweede Kamer omdat hij van de PVV is. Laat ik het voor de uitzondering eens een keer eens zijn met Holman.

Dat Bosma niet is gekozen, is echter een bewuste strategie van de PVV. Bosma heeft als uitgekookte partijstrateeg een zeer slimme zet gedaan door zich verkiesbaar te stellen, terwijl hij wist dat hij nooit gekozen zou worden zolang hij geen afstand zou nemen van de term 'nepparlement' van Wilders.

Droomkandidaat
Had hij hier wel afstand van genomen, dan zou hij glansrijk zijn gekozen, maar dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Nu is de voor Wilders gedroomde kandidaat gekozen. Immers, iedere keer als Wilders weer eens flink staat te schelden op de islam, Marokkanen, vluchtelingen en alle andere dingen en mensen die hij verwerpelijk vindt, zal Khadija Arib het nooit goed kunnen doen. Als zij net als haar voorgangster Wilders alle fatsoensnormen laat overtreden, is Arib een lafaard. En Wilders zal iedere keer dat hij wel (terecht) wordt gewezen op zijn ongepaste taalgebruik verwijzen naar de achtergrond van Arib en moord en brand schreeuwen dat ze hem als antidemocraat de mond snoert.

Door niet Bosma te kiezen, hebben de overige partijen in de Kamer een ideale kans gemist iemand te kiezen die om zijn onpartijdigheid te benadrukken, Wilders terecht had moeten wijzen vanwege zijn ongepaste taalgebruik.

Wilt u reageren op dit opiniestuk? Dat kan! Scroll dan naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden