Het mooiste buurthuis van Amsterdam

Het mooiste buurthuis van Amsterdam staat sinds gisteren in Holendrecht, de wijk die het de laatste tien jaar zo zwaar voor de kiezen heeft gekregen.

Patrick Meershoek
In juli werd er nog volop gewerkt aan het buurthuis Beeld Klaas Fopma / www.klaasfopma.nl
In juli werd er nog volop gewerkt aan het buurthuisBeeld Klaas Fopma / www.klaasfopma.nl

De opening van het gerenoveerde buurthuis vormt voorlopig de kroon op het werk van de gemeente, het stadsdeel en woningcorporaties om de negatieve spiraal in de wijk te doorbreken. Dat gebeurt met ingrepen zoals de opknapbeurt voor het Holendrechtplein, maar ook met minder zichtbare maatregelen, zoals een toets voor nieuwe huurders.

De eigenaar van het zieltogende buurtwinkelcentrum is deze week begonnen met een grootscheepse renovatie, die twaalf maanden zal duren. De hoop is dat het vernieuwde centrum ook nieuwe, stevige ondernemers zal aantrekken.

In 2020, is het streven, moet Holendrecht-West weer een gemiddelde Amsterdamse wijk zijn. Het gisteren met veel feestgedruis geopende buurtcentrum loopt vooruit op die ontwikkeling. Met zijn fraaie inrichting, inclusief grand café met roomwitte vleugel, is het een voorziening die ook in Zuid niet zou misstaan.

Lees vandaag meer op pagina 5 van Het Parool: Feestdag in Zuidoost

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden